ZAR NA KRVAVU GODIŠNJICU? Hari i Megan zakazali venčanje na dan kad je njegov imenjak i kralj počinio stravičan zločin!
Foto: AP

BAŠ MRAČAN DATUM

ZAR NA KRVAVU GODIŠNJICU? Hari i Megan zakazali venčanje na dan kad je njegov imenjak i kralj počinio stravičan zločin!

Planeta -

Otkad su britanski princ Hari i njegova verenica, holivudska glumica Megan Markl, zakazali venčanje za 19. maj sledeće godine, Britanci se s užasom sećaju krvavog događaja za koji je kriv poznati engleski vladar, Harijev imenjak - Henri VIII.

Ruku na srce, mnogi Englezi su ljuti što je Hari rešio da se oženi baš na dan kad je finale FA kupa, važan i veliki fudbalski događaj, ali ogroman je i broj onih koji smatraju da je ovaj par izabrao jako loš datum - godišnjicu krvavog događaja koji je jedna od crnih mrlja u istoriji britanske monarhije.

Jedan korisnik postavio je na Tviter podsetnik da je Henri VIII, Harijev imenjak i predak, naložio da 19. maja 1536, posle nameštenog suđenja za navodnu preljubu, bude ubijena njegova druga supruga, Ana Bolen.

foto: Printscreen Wikipedia

Ana je pala u nemilost svog supruga pošto mu nije rodila sina i naslednika, čime je Henri VIII bio opsednut. Ana je rodila ćerku, a dve sledeće trudnoće završile su se pobačajem. Ako je za karmičku utehu, baš ta jedna ćerka postala je najveća engleska vladarka ikad - kraljica Elizabeta I.

Kurir.rs/RadioSarajevo

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Stilski bukvar buduće vojvotkinje od Saseksa: 3 nezaboravne odevne kombinacije Megan Markl (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track