ENGLEZI U PARANOJI: Pratili ruske brodove po Severnom moru i prete Rusima zato što plove!
Foto: EPA

PANIKA

ENGLEZI U PARANOJI: Pratili ruske brodove po Severnom moru i prete Rusima zato što plove!

Planeta -

LONDON - Britanski brodovi pratili su ruske koji su prolazili blizu teritorije Velike Britanije tokom Božića, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Velike Britanije.

Britansko Ministarstvo je dodalo da je aktivnost ruske Ratne mornarice porasla za vreme praznika.

Fregata HMS Sent Albans krenula je 23. decembra u pratnju ruskog ratnog broda Admiral Gorškov dok je on plovio Severnim Morem. Britanska Kraljevska ratna mornarica pratila je ruski brod tokom Božića, a vratiće se u luku Portsmut kasnije u toku dana.

Ministar odbrane Velike Britanije Gavin Vilijamson poručio je u saopštenju posle ovog "incidenta" da neće "oklevati u odbrani naših voda ili tolerisati bilo kakav oblik agresije".

foto: EPA/Andy Rain

Gavin Vilijamson

Britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je još jedan brod HMS Tajn pozvan da prati ruski brod za prikupljanje obaveštajnih podataka kroz Severno more i Lamanš na Božić, a da je helikopter zatim poslat da prati druga dva ruska broda.

Odnosi između Britanije i Rusije su zahladneli, a britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson je prošle nedelje prilikom posete Rusiji izjavio da postoji "obilje dokaza" da se Moskva mešala u strane izbore, mada nije predočio nijedan dokaz. Njegov ruski kolega Sergej Lavrov uzvratio je da ne postoji dokaz koji potvrđuje tu tvrdnju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LUDAK ILI MAHER? Pilot ruskog lovca rizikuje život zarad dobrog zezanja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track