PATRUŠEV: Dojave o bombama stižu iz SAD, Ukrajine, Japana...
Foto: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

POKUŠALI DA UPLAŠE RUSE

PATRUŠEV: Dojave o bombama stižu iz SAD, Ukrajine, Japana...

Planeta -

MOSKVA - Sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev izjavio je da su dojave o bombama navodno postavljenim u 2.500 objekata u Rusiji primljeni sa "telefona terorista" iz SAD, Ukrajine, Turske i Japana.

"Od septembra, oko milion osoba je evakuisano iz više od 2.500 objekata širom Rusije zbog lažnih dojava o bombama", rekao je Patrušev za ruski magazin "Ruski argumenti i činjenice".

Prema njegovim rečima, 75 ruskih regiona primilo je lažne dojave o bombama, a istraga je pokazala da velika većina tih poziva dolazi iz inostranstva putem IP telefonije (Internet protocol telephony) iz Turske, Ukrajine, SAD i Japana.

"Zbog toga smo intenzivirali saradnju sa našim partnerima iz inostranstva, kako bi smo udružili napore u pronalaženju i dovođenju pred lice pravde one koji su uključeni u takve zločine", rekao je Patrušev. On je kazao da je cilj tih dojava o bombama zastrašivanje stanovništva i stvaranje uslova za destabilizaciju situacije u zemlji, kao i proveru da li su državne agencije spremne da odgovore na takve izazove.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track