(VIDEO) AUTOMOBIL SE ZAPALIO, A U NJEMU SU BILI TINEJDŽERI: Naišla su dva policajca koja su imala samo 60 sekundi da reaguju!
Foto: Youtube/Printscreen

proglašeni za heroje

(VIDEO) AUTOMOBIL SE ZAPALIO, A U NJEMU SU BILI TINEJDŽERI: Naišla su dva policajca koja su imala samo 60 sekundi da reaguju!

Planeta -

Ovo bi bila velika tragedija za porodice dvojice tinejdžera iz Milvokija da nije bilo hrabrih policajaca, koje zbog istih imena zovu “odred Nik”.

Policajci Nikolas Šlei i Nikolas Rejd bili su u patroli kada su se tinejdžeri "pontijakom" zabili u banderu. Automobil se prevrnuo i plamen ga je odmah zahvatio.

"Kad smo se pojavili na licu mesta, vatra je bila prevelika za gašenje uz pomoć aparata. Znali smo da moramo decu izvući odatle", rekao je Rejd.

Bez rukavica, na niskoj temperaturi, dva policajca imala su delić sekunde da odluče da izvuku dva 16-godišnjaka iz automobila.

U vozilu se nalazio još jedan tinejdžer, ali je on uspeo da razbije prozor i pobegne, dok su vozač i dečak na zadnjem sedištu bili u nesvesti.

"Znali smo da ovaj automobil vatra može svakog trena da proguta, ali tada o tome nismo razmišljali", ispričao je Šlei.

On i Rejd izvukli su dečake iz vozila za manje od 60 sekundi. "Čini se duže dok si usred situacije", dodao je .

Troje tinejdžera odmah su prevezeni u bolnicu. Vozač će biti kažnjen zbog nemarne vožnje, saopštila je policija.

Šlei i Rejd, koji su diplomirali na policijskoj akademiji u Milvokiju pre oko dve i po godine, partneri su u Distriktu 4 dve godine, a na dužnost su se vratili već u četvrtak uveče. Dva Nikolasa biće nominovana za nagradu za zasluge u svojoj stanici.

"Nema boljeg osećaja od onoga kad nekome pomognete. Mislim da bi svi policajci u svakoj drugoj policijskoj stanici u Milvokiju, a i širom zemlje, uradili istu stvar. To je razlog zašto smo postali policajci", istakao je Rejd.

Kurir.rs/Journal Sentinel Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! OVK ĆE PONOVO UBIJATI SRBE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track