OGLAS ZA POSAO DADILJE ŠOKIRAO SVET: Pogledajte šta roditelji traže od nje i to za koju platu!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

ŠTO JE MNOGO - MNOGO JE

OGLAS ZA POSAO DADILJE ŠOKIRAO SVET: Pogledajte šta roditelji traže od nje i to za koju platu!

Planeta -

Oglas za dadilju objavljen na oglasnoj tabli u Sidneju privukao je pažnju javnosti zbog poduže liste zadataka koje bi buduća dadilja morala da obavlja, ali i niskog honorara za to.

"Mi smo porodica iz Balmaina i tražimo dadilju koja bi čuvala decu posle vrtića (25 australijskih dolara po satu, odnosno oko 16 evra) s početkom u 2018. godini", piše u oglasu.

Dadilja bi decu staru osam i četiri godine čuvala od 14.45 do 18.15 sati ponedeljkom, utorkom, sredom i četvrtkom.

Od nje se očekuje da ih pokupi iz škole i vrtića, a za to bi morala da imati svoj automobil i vozačku dozvolu. Od nje se očekuje i da starijem detetu pomaže s domaćim zadatkom, a samim tim se podrazumeva da izvrsno poznaje engleski jezik i pravopis.

"Ostali zadaci su priprema večere za decu i užine za školu, šetnja našeg psa i manji kućni poslovi poput slaganja odeće", piše u oglasu.

Roditeljima bi najviše odgovarao student ili neko s više slobodnih sati dnevno, ko poseduje sve potrebne sertifikate o čuvanju dece i pružanju prve pomoći.

Neko im je odmah na oglasu hemijskom olovkom napisao: "Ne tražite li puno za 25 dolara po satu, zar ne", a u sličnom smeru razvila se rasprava na društvenim mrežama.

Kurir.rs/ News.com.au

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track