NIJE MELANIJA, A NI IVANKA: Ova bivša manekenka ima veliku moć u Beloj kući, a sada je otkrivena i njena mračna tajna
Foto: EPA

KNJIGA IZAZVALA BURU

NIJE MELANIJA, A NI IVANKA: Ova bivša manekenka ima veliku moć u Beloj kući, a sada je otkrivena i njena mračna tajna

Planeta -

Nova knjiga koja je izazvala političku buru u SAD navodi kako osoblje Bele kuće o direktorki za komunikacije Houp Hiks (29) govori kao o ćerki predsednika Donalda Trampa.

Za Melaniju Tramp mnogi govore da se ne ponaša kao prva dama i da izbegava da izražava stavove o društvenim pitanjima, pa osoblje Bele kuće često govori o Ivanki, Trampovoj ćerki kao o njegovoj "pravoj ženi", a o Houp Hiks kao o Trampovoj "pravoj ćerki".

foto: AP

Autor knjige "Vatra i Bes: Unutar Trampove Bele kuće" Majkl Volf je otkrio ove opise u delu knjige koji govori o tome ko je trenutno najbliži Trampu, nakon što su mnogi visoki savetnici napustili Belu kuću nakon kratkog vremena.

Houp Hiks je bila portparolka Trampove predsedničke kampanje, a sada je, kako kaže Volf, "najmoćniji savetnik u Beloj kući".

Njen uticaj na Trampa raste i zbog toga što se Ivanka i njen suprug Džared Kušner suočavaju sa istragama njihovih mogućih veza sa ruskom vladom kao i sumnjama oko njihovih poslova.

foto: EPA

Hiks ima zahtevan posao da se brine o "Trampu, da ga štiti i umiruje", piše Volf.

"Hiks je, svesna Trampovih propusta i sklonosti ponavljanju, uticala na njega da odustane od davanja intervjua u emisiji "60 minuta". Umesto toga intervju je dao za Foks, čiji je voditelj Šon Haniti, kako su insajderi iz Bele kuće radosno objasnili, rado dostavio pitanja unapred", piše Volf.

foto: EPA

Bela kuća je saopštila da su navodi iz Volfove knjige "potpuna izmišljotina".

Hiks je bivša manekenka i dobra prijateljica Ivanke Tramp. Mediji su je i ranije opisivali kao Trampovu “emotivnu podršku”, i navodili da se ona tretira više kao član Trampove porodice nego službenica. Ona se trudi da ne privlači mnogo pažnje i o njenom privatnom životu se ne zna mnogo. Međutim, nova knjiga otkriva i jednu njenu "prljavu tajnu" , a to je da je ona navodno bila u vezi sa oženjenim čovekom - Korijem Levandovskim, bivšim menadžerom Trampove kampanje.

foto: EPA

U knjizi se navodi i da je ona bila zabrinuta zbog toga kako mediji izveštavaju o Levandovskom, nakon što je otpušten, na šta joj je Tramp odgovorio veoma neprimereno.

"Zašto se brineš? Već si učinila dovoljno za njega. Ti si najbolje parče koje je on ikad imao", rekao je navodno Tramp, a postiđena Houp je samo izjurila iz sobe.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track