(VIDEO) OVO KRIJU FRANCUSKI MEDIJI: Erdogan tako odbrusio da novinaru nije bilo dobro!
Foto: EPA

OŠTRO

(VIDEO) OVO KRIJU FRANCUSKI MEDIJI: Erdogan tako odbrusio da novinaru nije bilo dobro!

Planeta -

Posetu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Francuskoj obeležio je incident s francuskim novinarom, koji prećutkuju svi važni mediji.

Erdogan je držao konferenciju za novinare sa svojim domaćinom, francuskim predsednikom Emanuelom i Makronom, kad ga je novinar emisije "Envoyé spécial", koja se emituje na nacionalnom kanalu France 2, pitao za navodnu tursku isporuku oružja terorističkoj Islamskoj državi 2014.

Erdogan: "Prvo, nisam razumeo vaše pitanje. Ko je poslao oružje u Siriju?"

Novinar: "Radi se o kamionima koje je poslala vaša tajna služba MIT, koji su presretani na granici krajem 2013. i početkom 2014, a bili su natovareni granatama."

Erdogan: Vi govorite rečnikom FETO (pokret Fetulah Gulen), a ne kao novinar. Govorite kao član njegovog pokreta. Ti koji su prevozili oružje bili su vezani za pokret Fetulah Gulen i sada su u zatvoru. Tajne službe imaju svoja prava, ali i zadatke da prevoze oružje s jedne na drugu stranu u skladu sa zakonom.

Postavljate mi to pitanje, a ne postavljate pitanje kako su Sjedinjene Država poslale 4.000 kamiona oružja u Siriju. Zašto mi ne postavite to pitanje?

Novinar ste. Trebalo je da to znate i o tome da pišete. Postavite to pitanje. Radi se o 4.000 kamiona s oružjem!

Ne pričajte s tuđim argumentima jer niko neće progutati to što govorite. To su reči pokreta Fetulah Gulen i molim vas da naučite da razgovarate", završio je ljutito Erdogan.

Kurir.rs/Logično.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track