(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) POLICAJCI RUTINSKI ZAUSTAVILI TINEJDŽERA: Za svega par sekundi je nastao pakao, a mladić je ubijen
Foto: NY post video screenshot

hapšenje

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) POLICAJCI RUTINSKI ZAUSTAVILI TINEJDŽERA: Za svega par sekundi je nastao pakao, a mladić je ubijen

Planeta -

Policija u Nort Litl Roku je objavila video-snimak sa kamere kola koji pokazuje 17-godišnjaka kako poteže pištolj i puca na saobraćajce pre nego što su ga ubili.

Šef policije Majk Dejvis izjavio je da se nada da će objavljivanje video snimka odbaciti "dezinformacije" da je Čarls Smit bio nenaoružan tokom incidenta Smit je bio putnik na zadnjem sedištem u automobilu koji je zaustavljen zbog brze vožnje i prolaska kroz crveno svetlo. Petominutni video pokazuje da policajac kaže vozaču da izađe iz kola. Posle pretresa vozača i putnika sa prednjeg sedišta, policajac je pretražio Smita i pitao ga o oružju, marihuani i njegovim patikama.

Nakon što je dvaput upozorio Smita da ne uzima nešto iz džepa njih dvojica završavaju na tlu. "Ne mogu da idem u zatvor", uzviknuo je Smit, a pokušaj oficira da koristi tizer nije uspeo. "Izvuci ruku", kaže policajac, čije se ruke ne vide na snimku. Onda je policajac uzviknuo: "To je pištolj". Video pokazuje Smita kako uperuje pištolj na policajca, zateže udarnu iglu i puca i ponovo je zateže. Policijaci su zatim otvorili vatru i ubili Smita.

Kurir.rs/NY Post

Foto: Video screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja