UHAPŠEN RUSKI MONSTRUM: Sejao teror decenijama, žene konačno mogu da odahnu!
Foto: printscreen sverdlovsk.sledcom.ru

užas u Jekaterinburgu

UHAPŠEN RUSKI MONSTRUM: Sejao teror decenijama, žene konačno mogu da odahnu!

Planeta -

Čovek koji je osumnjičen da je 22 godine sejao teror, ubijao i sliovao u ruskom gradu Jekaterinburgu, uhapšen je danas pre nego što je uspeo da pobegne iz zemlje.

"Uhapšeni čovek rođen je 1970. godine, i ranije je bio optužen za slična dela" izjavila je portparol ruskog MUP-a Irina Volk.

Osumnjičen je da je izvršio niz ubistava i silovanja od 1992. godine do 2014. u različitim delovima Jekatarinburga.

"Skoro 17.000 ljudi je ispitano u poslednjih 8 godina. Istražitelji pokušavaju da utvrde da li je osumnjičeni mogao da počini još neke zločine" rekla je Volk.

Većina napada koje je izvršio bila je u blizini mostova i nadvožnjaka. Uglavnom je pljačkao i silovao svoje žrtve, preteći da će ih ubiti. Prvi napad je utvrđen 1992. godine kada je silovana jedna tinejdžerka.

U jednom momentu osumnjičeni je bio pritvoren pod optužbama za ubistvo, kao i za brojna silovanja i napade. Odležao je 15 godina u zatvoru i izašao na slobodu 2009. godine.

Prema prvim podacima, reč je o nezaposlenom čoveku bez stalne adrese.

Policiji je trebalo dosta vremena da zaključi da iz brojnih zločina koji su istraživani zasebno, stoji jedna osoba.

Ispitano je na hiljade svedoka, uzeto mnoštvo različitih DNK uzoraka i mnogo forenzičkih eksperata je bilo uključeno u istragu koja je na kraju dovela do utvrđivanja da je reč o osobi koja je danas uhapšena.

Kurir.rs / RT.com

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja