DRAMA U HAKERSKOM SVETU: Napadnuto i razbijeno 5 autobusa Gugla i Epla
Foto: Profimedia

kamenovani

DRAMA U HAKERSKOM SVETU: Napadnuto i razbijeno 5 autobusa Gugla i Epla

Planeta -

Autobusi koji prevoze zaposlene u kompanijama Epl i Gugl napadnuti su i razbijeni, najverovatnije kamenicama, saopštila je policija.

Napadi su se dogodili u utorak ujutru i uveče u oblasti San Francisko zaliva, u severnoj Kaliforniji. Neki od 5 napadnutih autobusa su privremeno preusmereni, što za zaposlene znači i do 45 minuta duže vožnje do posla ili kuće.

U incidentima su polomljeni prozori kamenicama ili municijom iz BB pištolja, ali na sreću, niko od putnika nije povređen. Ono što je posebno čudno je to što autobusi nisu bili označeni, ali druga vozila na putu nisu napadnuta.

"Ovo je veoma ozbiljan problem jer je moglo da se desi da vozač sklizne s puta ili da izazove sudar sa drugim vozilima, pa da u incidentu bude i teško povređenih ljudi" rekao je Art Montjel, policajac iz patrole na kalifornijskom auto-putu.

Četiri od 5 napadnutih autobusa zakupila je kompanije Epl za prevoz putnika do Silicijumske doline, u kojoj je predstavništvo firme, dok je 5. autobus pripadao Guglu. Nijedan od napadnutih autobusa nije na sebi imao oznake.

Kurir.rs / Mashable.com

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track