SVI SU ZANEMELI OD ŠOKA: Mrtva žena se porodila 10 dana nakon smrti, stručnjaci čupaju kosu!
Foto: Profimedia

neverica

SVI SU ZANEMELI OD ŠOKA: Mrtva žena se porodila 10 dana nakon smrti, stručnjaci čupaju kosu!

Planeta -

Kada su zaposleni u pogrebnom preduzeću spazili mrtvorođenu bebu pored nogu žene koja je preminula 10 dana ranije, toliko su bili u šoku da nisu, kako kažu, pogledali čak ni kog je pola beba bila.

Nomveliso Nomasonto Mdoj (33), majka petoro dece, žalila se na iznenadne gubitke daha u svojoj seoskoj kući u Južnoj Africi, i ubrzo nakon toga preminula.

Njeno telo preuzela je agencija koja je unajmljena da organizuje sahranu.

Međutim, iznenada uoči sahrane, 10 dana nakon što je preminula, zaposleni pogrebnog preduzeća premitili su mrtvu bebu koja se pojavila između nogu njenog beživotnog tela.

Opuštanje mišića, kao i velika količina bakterija koja se stvorila, mogli su da uzrokuju "izbacivanje" bebe iz tela, objasnili su stručnjaci za lokalne medije.

"Kada smo prenosili njeno telo iz mrtvačnice u sanduk, otkrili smo da joj pored nogu neži beba" objasnio je šef pogrebnog preduzeća i dodao da su bili toliko zaprepašćeni da nisu čak stigli ni da pogledaju kog je pola mrtvorođena beba bila.

"U ovom poslu sam više od 20 godina i nikada nisam čuo za slučaj da je mrtva žena rodila dete", rekao je on.

Ovaj šokantan događaj još više je potresao majku pokojne žene Mandzalu Mdoj (76).

"Pozivamo i molimo obrazovane ljude, one koji znaju više od nas, da nam objasne kako je moguće da mrtva žena rodi dete", rekla je starica.

"Najpre sam bila skrhana bolom zbog iznenadne smrti mog deteta, a sada sam doživela najveći šok u životu kada sam čula da se porodila 10 dana nakon što je preminula. Šta je to? Bože, molim te dođi i uradi nešto" zapomagala je majka umrle žene.

Familija je navodno ignorisala neke simptome veštičarenja, i sahranu i kremaciju organizovala kako je i bilo planirano, a beba je sahranjena zajedno sa majkom u kovčegu.

Još nije jasno da li je život bebe mogao da bude spasen da su lekari postupili drugačije kada je majci pozlilo.

Kurir.rs / Dailymail.co.uk

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja