(FOTO) KRVAVI POHOD JEZIVOG SERIJSKOG UBICE: Za tri nedelje usmrtio devet ljudi, među njima i SOPSTVENU MAJKU
Foto: Reuters/Phoenix Police Department

bio perspektivan muzičar

(FOTO) KRVAVI POHOD JEZIVOG SERIJSKOG UBICE: Za tri nedelje usmrtio devet ljudi, među njima i SOPSTVENU MAJKU

Planeta -

Policija u Feniksu, najvećem gradu američke savezne države Arizone, uhapsila je Kleofusa Koksija Juniora, koji je osumnjičen da je za samo tri nedelje ubio devet osoba, među kojima i svoju majku i očuha.

Za ubistva Koksi je koristio pištolj koji je pripadao njegovoj majci, a sve žrtve je ubio u roku od tri nedelje, prenosi Jutarnji list. Prema dokumentima suda, istražitelji su Koksija povezali s ubistvima pomoću DNK dokaza, čaura, ukradenog nakita i mobilnog telefona koji je ukrao jednoj od žrtava.

"Svi mi u ovoj prostoriji trebalo bi da se zapitamo kako je uspeo da usmrti devet ljudi i to još u tako kratkom periodu od tri nedelje", rekao je novinarima portparol policije u Feniksu, narednik Džonatan Hovard.

foto: Tanjug/AP

Sedam muškaraca i dve žene ubijeni su između 27. novembra i 17. decembra protekle godine u svojim domovima u predgrađu, u parkiranim automobilima ili ispred kuće, stoji u dokumentima.

Koksija, kojeg policija opisuje kao muzičara koji je težio velikoj karijeri, neke žrtve su poznavale, ali istražitelji još uvek pokušavaju da ustanove motiv za ubistva.

foto: Tanjug/AP

Treba napomenuti i da je velik deo detalja iz istrage i dalje poznat samo policiji koja ne želi da ih otkrije budući da je reč o istrazi koja još uvek traje.

Među žrtvama serijskog ubice je i brat njegove bivše devojke, 25-godišnji Hesus Real, kojeg je Koksi ubio 11. decembra upucavši ga u lice s dva metka. Policija iz Avondejla kaže da su Realova sestra i Koksi raskinuli veče pre ubistva.

foto: Tanjug/AP

Druga žrtva, Marija Vilanueva (43), snimljena je na sigurnosnim kamerama kako 15. decembra dolazi u apartmanski kompleks Glendal i potom odlazi automobilom koji je vozio nepoznati muškarac. Njeno delimično nago telo pronađeno je narednog dana u jednoj uličici u Feniksu, a vozilo je nađeno napušteno u jednom drugom apartmanskom kompleksu u Glendejlu.

U tom automobilu istražitelji su pronašli mobilni telefon i krvavu mušku majicu, a DNK s majice odgovara Koksiju. Naknadno je potvrđeno da je mobilni telefon takođe bio njegov.

foto: Tanjug/AP

Koksi je konačno uhapšen 17. decembra zbog ubistva svoje majke i očuha u njihovom domu, pa se od tada nalazi u pritvoru, a protiv njega je podignuta optužnica zbog dva slučaja teškog ubistva i zbog posedovanja oružja koje kao bivši zatvorenik nije smeo da ima.

Očekuje se da će optužnica protiv njega da bude proširena zbog dodatnih sedam ubistava.

foto: Tanjug/AP

"Ponosan sam što smo ga sklonili s ulice", rekao je šef policije u Glendejlu Rik Sv. Džon.

Inače, Koksi je pre svog krvavog pohoda već služio kaznu zatvora u trajanju od 16 godina zbog oružane pljačke, a na slobodi je bio 18 meseci pre počinjenih niza ubistava. Gradonačelnik Feniksa Greg Stanton pohvalio je policiju zbog uspešne istrage i dodao da su zločine uspeli da povežu zbog nove tehnologije koja im je omogućila da rezultate balistike dobiju u nekoliko sati umesto nedelja.

"To znači da ćemo zločine odsad brže da rešavamo", rekao je Staton novinarima.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Reuters, Tanjug/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja