(VIDEO) KUĆA STRAVE KRIJE JOŠ JEZIVIH TAJNI: Policija traga za decom koja nisu preživela mučenje roditelja monstruma!
Foto: Printscreen Facebook

horor u Kaliforniji

(VIDEO) KUĆA STRAVE KRIJE JOŠ JEZIVIH TAJNI: Policija traga za decom koja nisu preživela mučenje roditelja monstruma!

Planeta -

Policija koja istražuje slučaj roditelja monstruma Dejvida i Luiz Tarpin iz Kalifornije, koji su držali u lancima i mučili svoje 13-oro dece, pretražiće kuću strave u Persu još jednom i to sa psima, kako bi se uverili da slučajno nema sakrivenih leševa dece koja nisu preživela torturu.

Protiv Dejvida (57) i Luiz Tarpin (49) podignuta je optužnice za mučenje, otmicu, zlostavljanje i zadržavanje odraslih osoba i zanemarivanje dece.

Dejvid Tarpin je optužen i za upotrebu sile pretnju ili prisilu, a tužilac je istakao da se radi o načinu na koji je otac okovao jednu od svojih ćerki. Policija će najverovatnije tražiti i DNK testiranje za svu decu kako bi se jutvrdilo da li su im oni biološki roditelji. Deca stara dve do 29 godina trenutno se nalaze na lečenju u lokalnim bolnicama i pred njima je dug oporavak.

Posle hapšenja bračnog para ove nedelje policija je otkrila da su deca bila zatvorena u kući i nisu smela da izlaze bez dozvole, neka su bili u okovima i kako ne bi mogli da se kreću.

Svi su bili neuhranjeni, izgladneli jer su im otac i majka uskraćivali osnovne životne potrebe, poput hrane ili odlaska u toalet. Neka od dece uopšte nisu znala šta znači policajac ili lekar, prenosi Dejli majl.

" Ako u školi ne naučite šta je policajac, to naučite u dodiru sa spoljnim svetom. Ako vam je tako nešto potpuno nepoznato, to dokazuje pod kakvom su kontrolom deca živela. Osim traume koju su proživeli dosad, uslediće i kulturološki šok kad počnu sve da otkrivaju",- rekla je Patrša Kostales, socijalna radnica i psiholog, šef centra za pružanje psihološke pomoći deci.

Kostales veruje da će Tarpinovima trebati godine terapije i da bi bilo najbolje ne razdvajati ih. Najmlađe dete (2) trebalo bi najlakše da se oporavi, a Kostales veruje da uz malo truda svi mogu da se oprave i vode normalan život i dodala da će međutim, neko ko je proživljavao ovakvo nasilje 20 i više godina, imaće puno više problema.

Psiholog Džesika Boreli istakla je da odvojenost od roditelja, pa i od ovakvih monstruma, deca mogu teško da podnesu. Tužioci su izjavili kako dokazi pokazuju dasu decu kažnjavali prebijanjem i davljenjem. Smeli su da se tuširaju jednom godišnje. Držali su ih budnim tokom noći, a išli su da spavaju oko 4 ili 5 sati ujutro. Deci su kupovali igračke koje nisu smeli da diraju, pronađene su zapakovane u kući.

Ako bi dete opralo ruke iznad zglobova, bilo bi kažnjeno zbog "igranja vodom"

Deci su davali samo jedan obrok dnevno, a ponekad bi kupovali hranu i ostavljali je na mestima gde deca ne mogu da je dohvate, nego samo gledaju u nju. Deca nikada nisu bila kod zubara i nisu primila nikakvu medicinsku negu u više od poslednje četiri godine. Deca nisu obrazovana.

Da podsetimo deca su pronađena okovana za krevet. Najstarija ćerka (29) imala je samo 37 kilograma kad su je našli. Jedna od ćerki (17) uspela je da pobegne i pozove policiju. Roditelji su na sudu izjavili da se ne osećaju krivima. Sledeće saslušanje zakazano je za 23. februar.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto printscreen Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! PRIŠTINA DANAS O ISTRAZI POVODOM UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja