PETA SREĆA? Šreder se ponovo ženi, evo ko mu je izabranica
Foto: AP/Olga Maltseva

objavio

PETA SREĆA? Šreder se ponovo ženi, evo ko mu je izabranica

Planeta -

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder (73) oženiće se ove jeseni peti put, a izabranica je Južnokorejka Kim So-jeon (47).

Šreder je na konferenciji za novinare u Seulu rekao da mesto i datum venčanja još nisu utvrđeni, ali da je upoznao porodicu buduće supruge koja je po zanimanju prevodilac.

Nije bila nimalo laka odluka da veliki deo vremena provodim u Koreji, kazao je Šreder napominjući da bi želeo bolje da nauči korejski i da vodi jedan normalan život u toj zemlji.

foto: AP/Ahn Young-joon

Najavio je da će na poziv Međunarodnog olimpijskog komiteta prisustvovao otvaranju Zimskih olimpijskih igara 9. februara u Pjongčangu.

Šrederu će to biti peti brak. Kako pišu nemački mediji, on je romansu sa 26 godina mlađom Južnokorejkom obelodanio jesenas.

foto: AP/Ahn Young-joon

Njegova četvrta supruga Doris Šreder-Kepf tvrdila je da je to "povod, mada ne i jedini razlog za njihov razvod" 2016. godine, što je on danas ponovo demantovao.

Oboje imaju decu sa bivšim partnerima. Kim je u intervjuu za magazin "Bunte" nedavno rekla da par još nije odlučio gde će se nastaniti.

"Nemačka će uvek biti dom i središte života Gerharda Šredera, kao što je i Koreja moja domovina", rekla je ona tada.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP/Ahn Young-joon

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja