(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SMRTONOSNI TREND: Želeo je savršen selfi, ali nije znao da će mu biti i poslednji!
Foto: YouTube prtscr

epidemija na društvenim mrežama

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SMRTONOSNI TREND: Želeo je savršen selfi, ali nije znao da će mu biti i poslednji!

Planeta -

Potresan video na kojem voz udara mladića koji sve to snima ne bi li napravio savršen selfi ima hiljade pregleda, ali nije dovoljno upozorenje mladima u Indiji da odustanu od smrtonosnog trenda.

Na snimku se čuje neprekidna sirena voza kao i upozorenje čoveka koji stoji u blizini, ali uporni mladić je na sve to samo rekao "evo, minut".

Reč je o mladom spotrskom treneru koji je pratio opasan trend "hvatanja savršenog selfija" koji odnosi sve više života.

Na njegovu neverovatnu sreću, iako sa teškim povredama, mladić je preživeo udar voza. Na snimku se vidi kako ga voz udara u glavu i desnu stranu tela.

Ludilo koje se raširilo društvenim mrežama zahvatilo je Indiju i podstiče učesnike da se snimaju dok im se voz približava.

Samo u oktobru 2017. godine, 3 tinejdžera je pregazio voz dok su pokušavali da naprave ovu vrstu selfija u indijskoj državi Karnatka, dok su 2 tinejdžera poginula pod istim okolnostima na šinama u Delhiju.

Stručnjaci već neko vreme upozoravaju na opasnost trendova koje prate mladi ljudi opsednuti društvenim mrežama.

Takođe ističu da se većina selfi-smrti na svetu dešava upravo u Indiji. Od 127 slučajeva koje su istraživači evidentirali u svetu, u periodu od marta 2014. do 2016. čak 76 se desilo u Indiji.

Zbog ovog užasnog trenda železniča preduzeća u Indiji su pokrenula i kampanju jer zakon koji predviđa kazne sa svakog ko pokuša da napravi selfi na šinama ili platformi, očigledno nije dovoljan.

Kurir.rs / BBC

Foto: YouTube prtscr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja