(FOTO) ANĐEO LEDENOG POGLEDA: Bila je osumnjičena za monstruozno ubistvo cimerke koja je nožem izbodena 47 puta, a danas živi holivudski san
Foto: Profimedia

"Zvezda" misterioznog zločina

(FOTO) ANĐEO LEDENOG POGLEDA: Bila je osumnjičena za monstruozno ubistvo cimerke koja je nožem izbodena 47 puta, a danas živi holivudski san

Planeta -

Pre deset godina studentkinja iz Engleske Meredit Kerčer (21) pronađena je mrtva u stanu u Peruđi. Bila je silovana, a veštačenjem je utvrđeno da je na njenom telu bilo čak 47 ubodnih rana.

Skromna kuća okružena prirodom u predgrađu srednjovekovnog italijanskog grada Peruđe i dalje privlači radoznale. Tamo je engleska studentkinja na razmeni Meredit Kerčer živela s američkom kolegnicom Amandom Noks. Za ubistvo su osumnjičeni njena tadašnja cimerka Amanda Noks i njen bivši dečko Rafael Solesito. Dva puta su proglašeni krivim i dva puta oslobođeni krivice - poslednji put u martu 2015.

Pre deset godina, u noći između 1. i 2. novembra, pronađeno je polugolo telo britanske studentkinje. Bila je silovana i zaklana. Noksova je 2015, posle četiri godine provedene u italijanskom zatvoru, pravosnažno oslobođena optužnice za ubistvo. Njena osmogodišnja pravna bitka privlačila je veliku pažnju kako italijanskih, tako i svetskih medija.

U vreme ubistva Kerčerova je imala 21, a Noksova 20 godina. Slučaj i danas zbunjuje mnoge.

Kako danas živi i čime se bavi žena koju su mediji prozvali "Anđelom ledenog pogleda"?

Amanda Noks od 2011. ponovo živi u rodnom gradu Sijetlu i u vezi je s piscem Kristoferom Robinsonom.

Poznato je da radi kao slobodni novinar za list "Vestsajd Sijetl", gde je povodom desete godišnjice smrti Meredit Kerčer objavila članak pod naslovom "Tuga za Meredit". U njemu piše o "prijateljici" s kojom je zajedno stanovala i o tome da joj je bila "kao starija sestra", pre nego što ju je "provalnik" silovao i ubio.

Amanda Noks u vezi sa piscem Kristoferom Robinsonom
Amanda Noks u vezi sa piscem Kristoferom Robinsonomfoto: Profimedia

Posao novinara nije jedino što joj donosi zaradu. Londonski "San" prenosi da je registrovana u agenciji "All American Speakers". Preko njihovog sajta zainteresovani mogu da rezervišu njeno gostovanje. Pored poznatih ličnosti kao što su Džesika Alba, Ešton Kučer ili Opra Vinfri, agencija posreduje i organizovanju nastupa preduzetnika i motivacionih trenera, ali i ljudi neobičnih sudbina.

Amanda Noks je na sajtu predstavljena na sledeći način: "Amanda Noks - ozloglašena zbog osude i oslobađanja u slučaju ubistva u Italiji". Honorar za jedan nastup iznosi između 5.000 i 10.000 dolara.

"Vestsajd Sijetl" prenosi da je sklopila ugovor s video-platformom "Fejsbuk voč", gde će kao voditeljka intervjuisati žene koje smatraju da su mediji nepravedni prema njima. Planirano je da emisija "The Scarlett Letter Reports" ima pet emisija.

Amanda kaže da je i sama bila žrtva, jer su je žigosali kao "vešticu" i "pohotnu drolju".

Kurir.rs/Bild.de

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track