(VIDEO) NORVEŠKI AVION PUN VODOINSTALATERA MORAO JE DA SE HITNO VRATI: Kvar nije bio ozbiljan, ali je bio na njihovu sramotu
Foto: profimedia

tragedija

(VIDEO) NORVEŠKI AVION PUN VODOINSTALATERA MORAO JE DA SE HITNO VRATI: Kvar nije bio ozbiljan, ali je bio na njihovu sramotu

Planeta -

Avion Norvidžan erlajnsa je bio samo 20 minuta u vazduhu na putu do Minhena u Nemačkoj kada je se desila nezgoda.

Usledio je hitan povratak vratio u norvešku prestonicu Oslo kako bi popravio kvar na toaletima. Ali, ironično, među putnicima je bilo 85 trgovaca iz vodovodne industrije, uključujući 65 iz jedne kompanije, Rorkjop. Pa ipak, stručnjaci za vodovodne instalacije nisu mogli da spasu let, jer je grešku bilo moguće popraviti samo spolja. "Želja nam je da popravljamo toalete (ali) nismo iskoristili priliku da pošaljemo vodoinstalatera na 10.000 metara", rekao je izvršni direktor Rorkjopa Frank Olsen.

FlightRadar24.com otkriva da je avioni kompanije Boing 737 krenuli iz Osla ​u u 8.28 časova po lokalnom vremenu pre nego što se popeo na 33.000 stopa.

Avion je tada leteo severno od Osla i kružio kako bi potrošio gorivo pre nego što se vrati u glavni grad Norveške i sletio sat nakon odlaska. Portparol Norveške kompanije tvrdi: "Avion DI1156 iz Osla u Minhen u subotu 27. januara vratio se u Oslo zbog tehničke greške u toaletima". "Avion je popravljen i nastavio se sa letom kasnije tog dana. Želeli bismo da se zahvalimo putnicima na strpljenju i da se izvinjavaju zbog neugodnosti."

Kurir.rs/Daily star

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track