(VIDEO, FOTO) RUSKI PILOT HEROJSKI SE BORIO DO POSLEDNJE KAPI KRVI: Major Filipov ispalio je ceo šaržer na teroriste, a kad su mu prišli izvadio je bombu!
Foto: Printscreen Facebook

nije se predao

(VIDEO, FOTO) RUSKI PILOT HEROJSKI SE BORIO DO POSLEDNJE KAPI KRVI: Major Filipov ispalio je ceo šaržer na teroriste, a kad su mu prišli izvadio je bombu!

Planeta -

Otkriven je identitet ruskog pilota kog su u subotu ubili džihadisti u Siriji, posle obaranja njegovog aviona SU-25.

Pilot ruskog aviona Su-25, major Roman Nikolajevič Filipov, oboren je iznad Idliba, tačnije grada Sarakiba. On je preživeo pad letelice jer je uspeo da se katapultira, međutim pao je na teritoriju džihadista.

Objavljen je i video-snimak na kome se vidi poslednji trenutak borbe katapultiranog ruskog pilota, majora Romana Filipova, sa džihadistima, koji su nadirali u velikim grupama sa svih strana prema mestu pada aviona i potpuno ga opkolili.

Filipov se lavovski borio sa teroristima do smrti jer nije hteo živ da im padne u ruke. Ovo dokazuje i njegov pištolj koji je pronađen sa praznim šaržerom. Na Fejsbuku se pojavila i informacija da je hrabri pilot ispalio 34 metka na džihadoste, a kada je shvatio da je opkoljen presudio je sebi raznevši se granatom, ne želevši da "postane plen bandita"

Kod sebe je imao i dokument koji potvrđuje njegov identitet, i oficirski čin majora. Major Roman Filipov je sa Krima i bio je predložen za državno priznanje zbog specijalnih operacija koje je izvodio u Siriji.

Postoje oprečne informacije o tome ko ga je oborio ruski Suhoj, da li pripadnici Hajat Tahrir al Šama ili Džaiš al Nasra ili neke druge frakcije, pošto svi džihadisti u Idlibu prisvajaju zaslugu za obaranje aviona.

Kurir.rs

Foto printscreen Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EKSKLUZIVNO! Ministar Stefanović kreće u obračun sa dilerima iz školskih dvorišta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track