(VIDEO) RUSKI PILOT OBOREN U SIRIJI ŽIV NIJE HTEO U RUKE DŽIHADISTA: Major Filipov je  pre nego što se razneo bombom ubio dvojicu terorista!
Foto: Printscreen YT, Printscreen, Facebook

ćerkica (4) će ga ostati željna

(VIDEO) RUSKI PILOT OBOREN U SIRIJI ŽIV NIJE HTEO U RUKE DŽIHADISTA: Major Filipov je pre nego što se razneo bombom ubio dvojicu terorista!

Planeta -

Ruski pilot Roman Filipov (33), čiji avion su teroristi oborili u Siriji 3. februara, posle žestoke borbe sa džihadistima izvršio je samoubistvo kako im ne bi pao u šake.

Major Filipov se pre nego što se razneo bombom, žestoko borio sa teroristima koji su ga opkolili, ispalivši čitav šaržer iz svog pištolja.

U toj potpuno neravnopravnoj borbi uspeo je da ubije dvojicu terorista. Shvativši da nema izlaza povikao je: "Ovo je za momke", i aktivirao bombu.

Na svoj poslednji zadatak heroj Roman je krenuo sa Krima, gde je prekomandovan pre nekoliko meseci. Za sobom je ostavio suprugu i četvorogodišnju ćerkicu.

Voleo je da peca, a ljubav ka pilotiranju nasledio je od oca. Potiče iz skromne vojničke porodice. Na takmičenju "Avioni" ruske armije održanom 2013. godine Filipov je zauzeo drugo mesto u rangu kapetana.

Čitava Rusija odaje počast palom heroju, a na Fejsbuku su se pojavile objave koje slave njegovu pogibiju.

"Bio je as ruskih jurišnih aviona. Pristojan, hrabar i pošten čovek. Za Rusiju je dao život ", rekao je Andrej Tarasenko, vršilac dužnosti guvernera Primorskih teritorija Rusije.

Šef Državne dume za odbranu Vladimir Šamanov, saopštio je danas da je Suhoj oborila u Siriji navođena raketa, ne precizirajući iz kog protivvazdušnog raketnog kompleksa je lansirana.

"Na osnovu putanje pada aviona vidi se da mu gori desni motor. To znači da je navođena raketa pogodila motor“, rekao je Šamanov Sputnjiku.

U isto vreme je naveo da se ne može identifikovati protivvazdušni raketni kompleks iz kojeg je ispaljena - da li je bila "Strela", "Igla" ili američki "Stinger". Za to je potrebno videti i mesto pada aviona, dodao je Šamanov.

Teroristička grupa Tahrir al Šam u sirijskom Idlibu oborila je 3. februara ruski vojni avion Su-25. Pilot, major Roman Filipov, je uspeo da se katapultira iz aviona. Tokom borbe sa teroristima na zemlji, aktivirao je bombu kako ne bi pao teroristima u ruke.

Kurir.rs

Foto printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MIRA MARKOVIĆ TVRDI DA ZNA KO JE I ZBOG ČEGA UBIO MILOŠEVIĆA! „Nisu mogli da ga osude, pa su ga ubili!“, tvrdi Markovićeva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track