(FOTO) PORODICA IZ BIVŠE JUGOSLAVIJE TERORIŠE KOMŠIJE U KELNU: Niko im ništa ne može, a pala je i prva žrtva
Foto: Profimedia

KOMŠIluk IZ PAKLA

(FOTO) PORODICA IZ BIVŠE JUGOSLAVIJE TERORIŠE KOMŠIJE U KELNU: Niko im ništa ne može, a pala je i prva žrtva

Planeta -

Predgrađe Kelna, Porc, do sada je bilo poznato po relativno mirnom životu, ali u jednom trenutku sve se promenilo.

Sa prostora bivše Jugoslavije u četvorospratnu zgradu aprila 2016. uselila se mnogobrojna porodica koja je od starta inače mirnim stanarima nametnula svoj stil života.

Umesto da su se na početku prilagodili i prihvatili drugačije navike, oni su zadržali svoje praveći drugima pakao od života. Tim (36), jedan od stanara zgrade ispričao je kroz kakve nesnosne scene prolaze svi koji tu žive.

"Od njihovog dolaska više nemamo mira. U večernjim satima je nepodnošljivo. Stariji viču, lupaju nameštajem, deca noću trče po stanu, a prljave pelene bacaju kroz prozor", rekao je on.

Prošlog utorka u zgradi se dogodila i smrt, od srčanog udara preminuo je Volfgang Gils (63) čija je supruga Marita Hikesvagen (56) i policiji ali i medijima naglasila da je on zasigurno umro od posledica stresa.

"Volfgang pred smrt od buke u zgradi više nije mogao da spava. Doživljavao je isuviše stresa", rekla je Marita. Interesantno, gradska vlast ne može ništa da učini. Zakon im je vezao ruke.

"Ne možemo ništa da učinimo. Nadamo se da će se pojaviti neko ko poznaje ovu porodicu i ko može da utiče na nju", rekla je portparolka grada Kelna Inge Širman.

Policija je u ovoj zgradi 7 puta od aprila 2016. dolazila u stan sporne porodice, a intervenisala je više od 10 puta. Gradska uprava Kelna primila je peticiju s potpisima 29 komšija koji traže da se nešto učini sa ovom porodicom.

"Možda su deca ponekad bučna. Šta mislite, kako izgleda odgajati četvoro dece u isto vreme?", pita se čovek koji je došao s prostora bivše Jugoslavije.

Kurir.rs/Bild

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja