BUŠ MLAĐI NAPAO TRAMPA: Postoje dokazi da se Rusija mešala u izbore u SAD
Foto: AP

otvoreno

BUŠ MLAĐI NAPAO TRAMPA: Postoje dokazi da se Rusija mešala u izbore u SAD

Planeta -

Bivši predsednik SAD Džordž Buš Mlađi izjavio je danas da "postoji prilično jasan dokaz da se Rusija mešala" u američke predsedničke izbore 2016. godine, čime je osporio tvrdnje aktuelnog predsednika Donalda Trampa koji negira da je Moskva pokušavala da utiče na to glasanje.

"Postoji prilično jasan dokaz da su se Rusi mešali. A da li su oni uticali na rezultat (izbora), drugo je pitanje", rekao je Buš u Abu Dabiju gde učestvuje na samitu u organizaciji američkog Milken instituta.

Buš je rekao i da je "problematično da se strana država meša" u izborni proces u SAD.

Iako nije imenovao Trampa, deluje da je Buš, koji je takođe republikanac, želeo tom izjavom da oteža Trampove pokušaje da uspostavi toplije odnose s Rusijom.

Bela kuća za sada nije komentarisala Bušovu izjavu.

Američke obaveštajne službe su zaključile da se Rusija mešala u izbore 2016. godine kako bi pomogla Trampu da pobedi na njima. U SAD su u toku brojne istrage o tome da li je Trampov izborni štab pomagao Kremlju u njegovom nastojanju.

Tramp uporno negira da je bio u bilo kakvom "dosluhu" s Rusijom.

Inače, Džordž Buš je poznat po tome što je naredio napad na Irak tvrdeći da tadašnji tamošnji predsednik Sadam Husein ima zabranjeno oružje. Irak je prevrnut naglavačke i uništen, a to oružje nikada nije pronađeno.

Kurir.ts/Beta

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track