TRAMP SVE POPULARNIJI: Evo zašto raste podrška američkom predsedniku
Foto: EPA, Foto: EPA

NAJBOLJE U POSLEDNJIH 7 MESECI

TRAMP SVE POPULARNIJI: Evo zašto raste podrška američkom predsedniku

Planeta -

Prema poslednjim istraživanjima Kvinipiak univerziteta, popularnost američkog predsednika Donalda Trampa dostigla je 40 odsto, što je njegov najbolji rezultat u poslednjih sedam meseci.

Verovatno je za ovaj rezultat zaslužna snažna ekonomija SAD, ali analitičari ocenjuju da Trampovo kritikovanje demokrata i istraga o mešanju Rusije u poslednje predsedničke izbore predstavljaju politički rizik za prvog čoveka Amerike.

Predsednik Donald Tramp istakao je uticaj njegove poreske reforme tokom posete fabrike u Ohaju, ali i kritikovao uzdržavanje demokrata od aplauza tokom njegovog govora o stanju nacije.

“Bili su poput smrti, potpuno neamerički, ne-američki. Neko je spomenuo izdaju. Pretpostavljam da jeste, što da ne? Možemo li to nazvati izdajom? Zašto da ne?”

Bio je to oštar preokret nakon njegovog nedavnog obraćanja Kongresu, prilikom kojeg je pokrenuo pitanje perspektive dvostranačke politike.

“Večeras pozivam sve da stavimo razlike na stranu i nastojimo da nađemo zajednički jezik i stvorimo jedinstvo koje je potrebno ljudima”, rekao je Tramp.

Poboljšanja koja vidimo u anketama o Trampovoj popularnosti pokazuju da glasači počinju da priznaju zasluge predsednika za rastuću ekonomiju.

Porast predsednikove popularnosti mogla bi da pomogne republikancima da zadrže potrebnu većinu na ovogodišnjim kongresnim izborima.

Kurir.rs/ FoNet

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track