TRAMP: Posle glupog trošenja 7 biliona dolara na Bliskom istoku, vreme je da počnemo da ulažemo u našu zemlju
Foto: Fonet/AP

FINANSIJSKI PLANOVI

TRAMP: Posle glupog trošenja 7 biliona dolara na Bliskom istoku, vreme je da počnemo da ulažemo u našu zemlju

Planeta -

Američki predsednik, Donald Tramp, predviđa da će ovo biti "velika nedelja", povodom predstavljanja infrastrukturnog plana njegove administracije.

Posle "tako glupog trošenja 7 biliona dolara na Bliskom istoku, sada je vreme da počnemo da ulažemo u NAŠU zemlju!", napisao je Tramp jutros na svom Tviter nalogu.

Bela kuća treba da obelodani predlog finansijskih podsticaja vrednih 1,5 biliona dolara za obnovu puteva, auto-puteva, luka i aerodroma u periodu od 10 godina.

Plan se zasniva na korišćenju 200 milijardi dolara federalnog novca za podsticanje lokalnih samouprava i saveznih država na ulaganja u projekte.

Tramp će se danas sastati s lokalnim i državnim liderima u Beloj kući kako bi razgovarali o tom planu.

Predsednik SAD je u više navrata krivio "raspadajuće" državne puteve i auto-puteve da koče američku ekonomiju u nastojanjima da ostvari svoj puni potencijal.

Mnogi u Vašingtonu smatraju da je Tramp trebalo da počne svoj mandat pre godinu dana s inicijativom za infrastrukturu, koja bi dobila podršku obe partije ili koja bi, u najmanju ruku, sprečila demokrate da se suprotstave jednoj popularnoj političkoj meri.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Fonet/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Evo šta je Vučić u Zagrebu poručio Srbima i Hrvatima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track