Najnovije vesti

INICIJATIVA U ABERDINU: Mačak Batons kandidat za rektora prestižnog Univerziteta jer IMA NEŠTO ŠTO DRUGI NEMAJU
Foto: Profimedia, Printscreen

ŠKOTI TO OZBILJNO

INICIJATIVA U ABERDINU: Mačak Batons kandidat za rektora prestižnog Univerziteta jer IMA NEŠTO ŠTO DRUGI NEMAJU

Planeta

Grupa studenata Univerziteta u Aberdinu, u Škotskoj, trenutno pravi kampanju da mačak po imenu Batons (Buttons - Dugmići) postane njihov predstavnik.

Aleks Kiter (21), student treće godine istorije i Batonsov menadžer, kaže da je ideju dobio kada je primetio nezainteresovanost, ali i nezadovoljstvo studenata njihovim statusom.

 

Zato je predložio Batonsa za legitimnog predstavnika, ali akademska institucija, koju je pohađao i Vinston Čerčil, odbila je da mačka bude predstavnik. Prvo zato što Batons nema potrebne kvalifikacije za to, a drugo - nije čovek.

"Želeli bismo da ljudi pišu univerzitetu kako bi nas pustili da predložimo mačka za kandidata. Ima sve potrebne kvalifikacije - živi u kampusu, druži se sa ostalim studentima i ima najlepšu dlaku na svetu, što ne poseduje niko od ostalih studenata. Pošto su ostali jako nesrećni izborom kandidata, onda su se svi pridružili u bodrenju Batonsa. Ako studenti ocene da je jedan mačak bolji predstavnik od ljudskog kandidata možda je vreme za reforme", navodi se u peticiji za kandidaturu, koju je za sada je potpisalo preko 300 studenata.

 

"Ako je Lari mogao da dobije funkciju u premijerskoj kući, zašto Batons ne bi na Univerzitetu", upitao se njegov menadžer.

 

Naravno, nema šansi da jedan prestižni Univerzitet primi mačku u svoje redove.

 

Kurir.rs/B92

Foto: Profimedia, Printscreen Change.com

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) PRAVO DETE: Ova mačka ima svoj krevetac u kojem spava, a tek kako sama namešta glavu na jastuk!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...