GUVERNER FLORIDE OGORČEN NA FBI: Njihov neuspeh da spreče ubicu je neprihvatljiv, direktor treba da podnese ostavku!
Foto: Reuters

POSLE KOBNE PUCNJAVE U ŠKOLI

GUVERNER FLORIDE OGORČEN NA FBI: Njihov neuspeh da spreče ubicu je neprihvatljiv, direktor treba da podnese ostavku!

Planeta -

Guverner Floride, Rik Skot, pozvao je direktora FBi-ja Kristofera Vreja da podnese ostavku nakon što je ta agencija priznala da je bilo propusta u vezi sa pucnjavom u školi Mardžori Stounemen Daglas kada je poginulo 17 ljudi.

FBi je priznao da su pre zločina primili dojavu da je tinejdžer Nikolas Kruz potencijalno opasan i da može doći do pucnjave. Osoba bliska Kruzu je obavestila FBi da je zabrinuta zbog njegovih uznemirujućih postova na društvenim mrežama, posedovanja oružja i nerazumnog ponašanja.

Nikolas je još prošle godine na Jutjubu ostavio jeziv komentar: "Biću profesionalni ubica u školi".

Jedan korisnik je odmah obavestio američke bezbednosne službe, a među njima i FBI, koji je potvrdio da su istraživali sporni komentar na Jutjubu, ali nisu uspeli da identifikuju osobu koja stoji iza njega.

I nastavnici su bili upozoreni na Kruza, koji je juče ostvario svoj krvavi plan u srednjoj školi "Mardžori Stounmen Daglas" u Parklendu ubivši 17 učenika i profesora.

Jedan od profesora je potvrdio da Kruzu, koji je bivši učenik ove škole, nije bilo dozvoljeno da uđe sa rancem. Nastavnik matematike rekao je da su dobili od rukovodstva škole imejl kojim su upozoreni na Kruzovo problematično ponašanje.

Kurir.rs

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja