Brener zapalio trgovački centar u Imotskom
Foto: RTS

Zapalio se krov

Brener zapalio trgovački centar u Imotskom

Planeta -
U velikom požaru povređeno je deset osoba

IMOTSKI - Deset osoba povređeno od kojih jedna teže u požaru koji je izbio u jednom tržnom centru u hrvatskom gradu Imotskom. Iz centra evakuisano oko 200 kupaca i zaposlenih. Pretpostavlja se da je vatra izazvana brenerom, prilikom lepljena katranske izolacije na krov.

U požaru koji je danas buknuo u trgovačkom centru "Park end šop" u hrvatskom gradu Imotskom jedna osoba je teže, a devet lakše povređeno, javili su hrvatski elektronski mediji.

Prema poslednjim informacijama, niko nije životno ugrožen. Jedan kupac je povređen zbog udisanja dima, pa mu je pružena medicinska pomoć.

Veliki požar koji je oko 11 časova izbio na krovu zgrade, ubrzo se proširio na zapadni deo objekta, zbog čega je evakuisano oko 200 kupaca i zaposlenih. Požar je ugašen nešto posle 12 časova.

Hrvatski mediji navode da je, prema prvim informacijama, izgorelo oko 300 kvadratnih metara krova, a šteta na centru je velika.

Trgovački centar "Park end šop" je najveći na području Imotske krajine, u koji je uloženo oko devet miliona evra. Pre nepune dve godine otvorio ga je preduzetnik Vedran Malenica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track