(VIDEO) MOSKVA: Britanci nas satanizuju zbog bolesti bivšeg špijuna Skripalja LONDON: Oštro ćemo odgovoriti!
Foto: Printscreen YouTube/RT

LONDON I MOSKVA U KLINČU

(VIDEO) MOSKVA: Britanci nas satanizuju zbog bolesti bivšeg špijuna Skripalja LONDON: Oštro ćemo odgovoriti!

Planeta -

Ambasada Ruske Federacije u Londonu saopštila je da je ozbiljno zabrinuta zbog pisanja britanskih medija o bolesti bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i da se taj incident koristi da se Rusija demonizuje.

"Način na koji britanski mediji opisuju situaciju izaziva ozbiljnu zabrinutost. Britanski mediji započeli su novu fazu antiruske kampanje", rekao je portparol ambasade.

S druge strane, šef britanske diplomatije Boris Džonson priznao je da je "prerano da se spekuliše" o bolesti Sergeja Skripalja (66) i njegove ćerke Julije (33), ali je upozorio da će Britanija "oštro odgovoriti" ako dokazi ukažu na rusku umešanost.

"Ne upirem prstom jer ne možemo da upremo prstom, ali kažem vladama širom sveta da nijedan pokušaj da se oduzme nevin život na teritoriji Ujedinjenog kraljevstva neće ostati nekažnjen i nesankcionisan", rekao je Džonson.

Ruske vlasti uhapsile su Skripalja 2006. zato što je špijunirao za Britance, ali tada ga je Moksva ocenila kao nezanivljivog i 2013. ga razmenila za "glamuroznu špijunku" Anu Čepmen. Skripalj je 4. marta pronađen u nesvesti na klupi u trgovačkoj četvrti Salsburija i sa ćerkom Julijom, koja je takođe bila u nesvesti, prebačen u lokalnu bolnicu gde se bori za život. Britanski mediji preneli su da se sumnja na izloženost otrovnoj supstanci, specijalne ekipe su na terenu i ispituju da li je reč o namernom trovanju, ali još nema informacija o čemu se tačno radi.

Kurir.rs/Tanjug/RT

Foto: Printscreen RT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO ĆE BITI GRADONAČELNIK? Evo ko je najveći favorit u kladionicama!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track