RUSKI MEDIJI ŽESTOKO O TEREZI MEJ: Otrovala je odnose između Moskve i Londona!
Foto: EPA, Printscreen

POSLE ODLUKE O PROTERIVANJU DIPLOMATA

RUSKI MEDIJI ŽESTOKO O TEREZI MEJ: Otrovala je odnose između Moskve i Londona!

Planeta -

Ruska štampa danas je optužila britansku premijerku Terezu Mej da je odgovorna za "trovanje" odnosa s Moskvom, posle serije najavljenih kaznenih meta kao odgovor na trovanje bivšeg ruskog špijuna u Velikoj Britaniji.

"Tereza Mej je otrovala odnose između Moskve i Londona", naslov je lista Nezavisimaja gazeta, dok državna Rosiskaja gazeta osuđuje "otrovnu reakciju" britanske premijerke koja je "izabrala konfrontaciju s Moskvom".

"Kriza u bilateralnim odnosima dostigla je novi vrhunac", preneo je Komersant koji zamera britanskim vlastima da traže "toksične odgovore" na trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja.

"Tereza Mej je pokušala da optuži Rusiju za sve grehe tokom govora u britanskom parlamentu", prenela je Komsomolskaja gazeta.

Britanska premijerka juče je najavila niz mera protiv Rusije, uključujući proterivanje 23 diplomata i zamrzavanje bilateralnih kontakata, ocenjujući da je Moskva "kriva" za trovanje Skripalja nervnim agensom.

Dvostruki agent Skripalj (66) i njegova ćerka Julija (33) nadjeni su prošle nedelje bez svesti na klupi u engleskom gradiću Solzberiju, a i dalje su u kritičnom stanju.

Kurir.rs/ Beta-AFP

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track