(FOTO) SRBIN (60) KONTROLISAO MREŽU LOPOVA U FRANCUSKOJ: Prodavali mu devojčice za 80.000 evra, pa ih terao da idu u 10 pljački dnevno! Ko se vratio bez plena, čekala ga je kazna!
Foto: Facebook/Gendarmerie du Gard

ZAPLENJENA GOMILA NAKITA I NOVCA

(FOTO) SRBIN (60) KONTROLISAO MREŽU LOPOVA U FRANCUSKOJ: Prodavali mu devojčice za 80.000 evra, pa ih terao da idu u 10 pljački dnevno! Ko se vratio bez plena, čekala ga je kazna!

Planeta -

Policija Voverta u Francuskoj završila je opsežnu istragu kojom je raskrinkana banda pljačkaša, a na čelu kriminalne grupe nalazi se muškarac srpskog porekla (60).

Kako se navodi, uhapšeno je 7 ljudi, a hapšenja su se odigrala u dve etape, prva nadomak Avinjona krajem januara, a potom u predgrađu Pariza ove nedelje.

Bandu su većinom činile devojčice od 12 do 16 godina koje su izvršile 1.500 provala u gradovima u južnom delu Francuske u proteklih šest meseci.

Devojčice, koje su bile prodate srpskom bosu po ceni od 40.000 do 80.000 evra, morale su dnevno da izvrše 10 pljački, upadale su u kuće u selima i na periferiji gradova širom južne Francuske.

Kada bi iz kuća ukrale sve vredne stvari, plen su nosile u kamp u kome su bile smeštene u blizini Avinjona. Srpski bos je u kampu imao "dva poručnika", a ako bi se devojčice vratile bez robe, bile bi kažnjene. Šef bande je sa tri sina upravljao mrežom lopova.

"Prvo su zvonile na vrata, a kada im niko ne bi otvorio, upadale su unutra i krale sve što je bilo vredno", saopštila je policija dodavši da su pljačke počinjene prošle godine u gradovima od Perpinjana na jugozapadu zemlje do Kana.

Najveći broj pljački izvršen je u departmanu Gar, a policija je zaplenila 2 kilograma zlata, 15.000 evra u kešu i više od 430 komada raznog nakita.

Kurir.rs/Le Parisien/Francebleu.fr Foto: Facebook/Gendarmerie du Gard

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OSTALI BEZ STANA ZBOG PREVARE POSTANARA! Evo kako su izvršitelji oteli stan porodici Maurer!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track