Najnovije vesti

SRPSKI POSMATRAČI: Ko kaže da je bilo nepravilnosti na izborima u Rusiji - laže!
Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtić, Marina Lopičić

vladimir đukanović

SRPSKI POSMATRAČI: Ko kaže da je bilo nepravilnosti na izborima u Rusiji - laže!

Planeta

Ruski predsednički izbori su organizovani na osnovu najviših standarda, a svako ko tvrdi da je bilo nepravilnosti - laže, tvrdi kaže član delegacije Skupštine Srbije Vladimir Đukanović

Rusi su otišli daleko ispred svih kada je reč o standarima koje su postavili na današnjim predsedničkim izborima u Rusiji i kada se govori o otvorenosti i transparetnosti izbora, a svako ko kaže da je bilo ikakvih nepravilnosti - laže, rekao je Đukanović, član delegacije Skupštine Srbije koja prati predsedničke izbore u Rusiji.

 

Đukanović je istakao da je sedmočlana delegacija poslanika iz Srbije obišla tri biračka punkta u Moskvi i da je imala priliku da dobije sve što je tražila. "Sve je bilo dostupno svakom posmatraču", istakao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, izlaznost na izborima bila je 65 odsto što je ocenio kao fascinantno. Građani su, naglasio je on, velikom izlaznošću na izborima i velikom podrškom koju su dali predsedniku Vladimiru Putinu, pokazali "otpor prema politici Zapada prema Ruskoj Federaciji".

 

"Ovolikom velikom podrškom, koju su građani Ruske federacije dali Vladimiru Vladimiroviču Putinu, koja prelazi 70 odsto, oni su dodatno osnažili i dali njemu legitimitet za dalju politiku koju će voditi", rekao je Đukanović u video izjavi za javnost. On je naglasio da je naročito veliki uticaj na ruske građane imala kampanja Velike Britanije i optužbe te zemlje protiv Rusije za trovanje bivše dvostrukog agenta Sergeja Skripalja.

Podsetio je i da preliminarni rezultati pokazuju da je na drugom mestu kandidat Komunističke partije Pavel Grudinjin što, ocenio je, pokazuje da je biračko telo u potpunosti antizapadno orijentisano. Đukanović je naglasio da su Rusi postavili "izvanredne standarde" i tehnološkom smislu, uvođenjem sistema digitalne kontrole biračkog procesa.

 

"Sve je proteklo u apsolutno demokratskoj atmosferi", rekao je Đukanović, navodeći da nikakvih suštinskih nepravilnosti nije bilo. "Pobeda Putina je brilijatna i čista kao suza. Ona je izvojevana uz veliku izlaznost, a samim tim je Putin dobio veliki legitimitet", zaključio je Đukanović.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Dragana Udovičić

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...