(VIDEO) VELIKA AFERA POTRESA DUBAI! PRINCEZA POBEGLA OD OCA: Upoznala se sa francuskim špijunom koji je već bio poznat po jednom spektakularnom bekstvu i nestala bez traga!
Foto: Youtube/Printscreen

KAO U FILMOVIMA

(VIDEO) VELIKA AFERA POTRESA DUBAI! PRINCEZA POBEGLA OD OCA: Upoznala se sa francuskim špijunom koji je već bio poznat po jednom spektakularnom bekstvu i nestala bez traga!

Planeta -

Ćerka vladara Dubaija, Latifa Mohamed al Maktum (33) nestala je u Indiji, a sumnja se da je bila u društvu bivšeg špijuna Žan-Pjera Žobera.

Šeika Latifa Mohamed al Maktum ćerka je šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, potrpedsednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara emirata Dubaija.

U videu koji je objavila "princeza Dubaija", kako je nazivaju, objašnjava da nema slobodu da živi sopstveni život i da je "tamničena, mučena, prebijana i cenzurisana celog svog života".

Ona kaže da je jedno od 30 dece ovog šeika. Ona se 4. marta javila jednoj agenciji koja pruža pomoć ljudima koji imaju određene probleme u Emiratima ili u inostranstvu.

Tog dana je poslala uznemirujuću poruku u kojoj je rekla kako je čekaju neki muškarci, da je čula pucnje i da se krije sa prijateljem. Napomenula je da joj nije bilo dozvoljeno da napusti Dubai od 2000. godine i da ne sme da vozi kola.

Takođe, svaki njen korak se prati u stopu.

Iako je Dubai jedna od najpopularnijih destinacija na svetu u kojoj mnogi uživaju u raznoraznim aktivnostima, Latifa kaže da ona nikada nije smela da bude deo toga.

foto: Youtube/Printscreen

U videu navodi sve razloge zbog kojih se odlučila na bekstvo.

"Nemam slobodu koju ljudi imaju. Nemam slobodu izbora. Nadam se novom životu. Ukoliko ne uspem, nadam se da će se desiti neka promena", rekla je.

Iz Agencije koju je kontaktirala kažu da su utvrdili njen identitet i da su sada zabrinuti za njenu bezbednost.

Nije poznato kako se upoznala sa Žoberom, ali se zna da je on vodio više nego uzbudljiv život.

Žober, autor knjige "Bekstvo iz Dubaija", bivši je francuski mornarički oficir i inženjer, a kao tajni agent je radio za francusku obaveštajnu službu do 1993. godine kada se preselio na Floridu i pokrenuo kompaniju za proizvodnju i upravljanje rekreativnim podmornicama.

2004. godine posetio ga je biznismen sultan Ahmed bin Sulajem koji ga je pozvao u UAE.

Tamo je Žober pokrenuo proizvodnju podmornica, a posle dve godine godine njegova fabrika je pravila i brze brodove i podmornice za turiste.

Međutim, firma je upala u probleme. Policija ga je optužila za proneveru, a on je govorio da je sistem Emirata ogerzao u korupciji.

2008. godine morao je da pobegne iz zemlje. Obukao je ronilačko odelo i prekrio se burkom kako bi izgledao kao muslimanka.

U svojoj knizi je opisao taj poduhvat, a navodi se da je u gumenom čamcu uspeo da dođe do svog odredišta - broda kojim je upravljao njegov stari poznanik, takođe špijun.

Bilo kako bilo, nestanak princeze Dubaija za sada je misterija. Takođe, na jahti Nostromo koja je nestala u Indiji, a na kojoj su navodno bili Latifa i Francuz, nalazila se i državljanka Finske Tina Johana Jauhiainen. Tinina porodica je prijavila njen nestanak i mole za pomoć sve koji nešto znaju o ovom slučaju.

Tina je svojoj porodici ranije rekla da Latifa planira da pobegne. Poslednji put kada se Tina oglasila bilo jepre nego što su se čuli pucnji o kojima je Latifa govorila.

Kurir.rs/Mirror Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track