ZAJEDNO PROTIV PUTINA: Mejova zahvalna Trampu na proterivanju ruskih diplomata
Foto: AP

Diplomatski rat

ZAJEDNO PROTIV PUTINA: Mejova zahvalna Trampu na proterivanju ruskih diplomata

Planeta -

Britanska premijerka Tereza Mej razgovarala je danas sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i zahvalila se SAD na odluci da protera 60 ruskih diplomata zbog "slučaja Skripalj".

Mej je rekla da su SAD "uputile veoma snažan odgovor" i pozdravila je "međunarodnu akciju širokog obima kao odgovora na rusko nesmotreno i drsko ponašanje", saopštio je portparol britanske premijerke.

Ona je dodala da je 26 zemalja donelo odluku o proterivanju ruskih diplomata, prenosi Rojters.

Tramp je u ponedeljak naložio da se iz SAD protera 60 ruskih diplomata, kao i da se zatvori ruski konzulat u Sijetlu, zbog trovanja bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji.

Pozivajući se na istaknute zvaničnike Trampove administracije, agencija AP je tada prenela da među njima ima i 12 obaveštajaca, za koje SAD veruju da kao paravan koriste dipolomatski status u ruskoj misiji u Ujedinjenim nacijama.

Oni navode da konzulat u Sijetlu "predmet zabrinutosti kontraobaveštajne službe" zbog toga što se nalazi blizu američke pomorske baze.

Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su u besvesnom stanju na klupi ispred tržnog centra u engleskom gradu Solsberiju, 4. marta.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) PRIŠTINA PRETI NOVIM HAPŠENJIMA SRBA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track