ZALETEO SE AUTOMOBILOM U VOJNIKE: Francuska policija uhapsila napadača!
Foto: AP

NEMA POVREĐENIH

ZALETEO SE AUTOMOBILOM U VOJNIKE: Francuska policija uhapsila napadača!

Planeta -

Francuske vlasti uhapsile su danas u Grenoblu muškarca osumnjičenog da je automobilom naleteo na vojnike na jugoistoku Francuske, javljaju francuski mediji.

Nacionalna policija saopštila je na Tviteru da je osumnjičeni uhapšen nedaleko od mesta napada u Vars-Alijer-e-Rise, u blizini francuskih Alpa.

Incident se dogodio jutros između 08.30 i 09.00 sati, u blizini kasarne kopnene vojske, navodi "Figaro" pozivajući se na policijske izvore.

Za volanom automobila, "prilično mlad" muškarac najpre je uputio uvredljive reči grupi vojnika koji su džogirali, a nešto kasnije uleteo među vojnike 93. artiljerijskog planinskog puka.

Vozač je pobegao, a u oblasti Izer odmah su raspoređene bezbednosne snage koje su krenule u potragu za njim.

Francuski mediji navode da je potera u toku u južnom delu regiona Grenobla.

Policijski izvori pozvali su na oprez jer se, kako navode, ako je reč o namernom aktu, za sada ne znaju koji su motivi - da li je reč o ličnom obračunu, terorističkom činu ili nečem trećem.

Agencija Rojters je, pozivajući se na neimenovane izvore bliske istrazi, javila da je jedna osoba pokušala jutros u blizini Grenobla da obori dvojicu vojnika iz nepoznatih razloga.

Britanska agencija je navela da niko nije povređen, ali da se, imajući u vidu kontekst, incident smatra veoma ozbiljnim.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track