PUTIN OKREĆE DRUGI OBRAZ: Bolje popraviti odnose sa drugim zemljama uprkos proterivanju ruskih diplomata
Foto: EPA

Pomirljiv u jeku diplomatskog rata

PUTIN OKREĆE DRUGI OBRAZ: Bolje popraviti odnose sa drugim zemljama uprkos proterivanju ruskih diplomata

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin i dalje smatra da je bolje popravljanje odnosa sa drugim zemljama, uprkos odluci o proterivanju na desetine zapadnih diplomata zbog slučaja trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je naveo da se ne slaže sa ocenom američke vlade da proterivanje 60 američkih diplomata pokazuje da Rusija nije zainteresovana za diplomatiju, preneo je Rojters.

Odluka Moskve da protera 60 američkih diplomata bila je očekivana, saopštila je prethodno Bela kuća, navodeći da taj potez predstavlja dalje pogoršanje odnosa SAD i Rusije.

"Odgovor Rusije nije bio neočekivan i SAD će naći rešenje za to", navodi se u saopštenju Bele kuće, preneo je i Rojters.

SAD su ranije ove nedelje donele odluku da proteraju 60 ruskih diplomata u znak solidarnosti sa Britanijom zbog trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripaljom i njegove ćerke Julije.

Istu odluku donelo je više od 25 zemalja koje su najavile proterivanje ukupno preko 150 ruskih diplomata.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da će isti pristup kao u slučaju SAD, biti primenjen kada je reč o drugim zemljama, koje su proterale ruske diplomate ove nedelje.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track