(VIDEO) POVRATAK BAHATE NASLEDNICE: Pre četiri godine u sred leta vratila avion zbog bizarnog hira, a sada ponovo vedri i oblači!
Foto: Twitter Printscreen

OPET GOSPODARI

(VIDEO) POVRATAK BAHATE NASLEDNICE: Pre četiri godine u sred leta vratila avion zbog bizarnog hira, a sada ponovo vedri i oblači!

Planeta -

Bivša izvršna direktorka korejske avio-kompanije koja je uhapšena i otpuštena nakon suludog ispada tokom jednog leta avionom vratila se u tu firmu.

Heder Čo, naslednica južnokorejskog konglomerata u čijem je sklopu i avio-kompanija, vratila se kako bi radila u jednom drugom segmentu kompanije. Upravljaće hotelima u sklopu mreže hotela "KAL".

Čo je 2014. godine dospela je na naslovnice novina kad je naterala pilota da u vazduhu okrene avion i vrati ga na aerodrom jer je poludela zbog načina na koji su joj bile servirane grickalice. Nakon incidenta koji se dogodio na njujorškom aerodromu JFK, uhapšena je i kasnije otpuštena iz kompanije.

U napadu besa, tražila je da se jedan stjuard izbaci iz aviona nakon što joj je makadamia oraščiće poslužio u kesici umesto na tanjiriću.

Čo (44), naslednica je Hanjin grupe, jedne od najvećih privatnih kompanija u Južnoj Koreji. U vreme incidenta bila je na poziciji izvršne direktorke aviokompanije "Korean Air" i postala simbol bezobzirnosti i samovolje pripadnika tzv. "cheabol' kompanija – velikih kompanija u vlasništvu jedne porodice.

Čo je optužena da je ugrozila bezbednost na letu i zloupotrebila svoj položaj. Ali, pošto je odslužila manje od pola zatvorske kazne, puštena je na slobodu. Optužbe o ugrožavanju bezbednosti su odbačene, a zadržane su tek one za manji prekršaj.

Stjuard koji joj je poslužio orahe u vrećici, pokrenuo je privatnu parnicu protiv avio-kompanije, tvrdeći da je nakon incidenta degradiran i diskriminisan.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Twitter Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Evo kada će Beograd dobiti gradonačelnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track