(FOTO, VIDEO) TERORISTI NAPUŠTAJU POSLEDNJU ENKLAVU U ISTOČNOJ GUTI: Dva autobusa sa islamistima Džeiš al-islam napustile Dumu
Foto: EPA

dogovor

(FOTO, VIDEO) TERORISTI NAPUŠTAJU POSLEDNJU ENKLAVU U ISTOČNOJ GUTI: Dva autobusa sa islamistima Džeiš al-islam napustile Dumu

Planeta -

Dva autobusa sa prvom grupom terorista Džeiš al-islam i njihovim članovima porodica napustili su danas grad Dumu, poslednji bastion pobunjenika u istočnoj Guti, izvestila je sirijska državna televiziija.

Autobusi idu u severni grad Džarablus u sklopu sporazuma postignutog između sirijske vlade i pobunjenika, preneo je Rojetrs.

Predstavnik sirijske opozicije, u čijim je rukama mesto Duma u predgrađu Damaska, izjavio je u nedelju da nisu tačni medijski navodi o postignutom dogovoru o predaji tog mesta centralnoj vladi.

Prema rečima predstavnika opozicije, Ijada Abdelaziza, nije postignut sporazum da se pobunjenička frakcija Armija islama povuče iz Dume, mesta u regionu Istočna Guta, i krene ka severu Sirije, a to mesto preda u ruke vladinim snagama, prenosi AP.

Abdelaziz je, međutim, napomenuo da će "humanitarnim slučajevima" biti dozvoljeno da se danas evakuišu.

Duma je pod opsadom vladinih snaga od 2013. godine, a inače je to jedno od prvih uporišta pobune u stilu "arapskog proleća" protiv sirijskog predsednika Bašara al-Asada, koja je izbila u toj zemlji 2011. godine.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track