(VIDEO) SKANDAL! RASISTI U BELFASTU ZLOUPOTREBILI SPRSKU SVETINJU:  Uz sliku Hrama Svetog Save pozivaju na linč muslimana!
Foto: generationsparta.com

sramota

(VIDEO) SKANDAL! RASISTI U BELFASTU ZLOUPOTREBILI SPRSKU SVETINJU: Uz sliku Hrama Svetog Save pozivaju na linč muslimana!

Planeta -

Desničarska grupa "Generacija Sparta" na naslovnoj strani svog sajta ma i sliku hrama Svetog Save.

Ova organizacija je optužena da je u stotine poštanskih sandučića u južnom delu Belfasta ubacile flajere sa pozivom za "odbranu Evrope i otporu islamizaciji Evrope".

Flajeri su ubačeni u sandučiće u sredu ili tokom noći između srede i četvrtka, i to u delu grada poznatom po mešovitoj populaciji. U ovom delu Belfasta žive i protestantske i katoličke porodice, ali i veliki broj imigrantskih porodica sa svih strana sveta.

Zanimljivo je i da sama organizacija tvrdi da u svom članstvu ima i katolike i protestante. Britanski medji su pokušavali da dođu do komentara ove organizacije ali se na njihov broj niko nije javljao.

Na flajeru, osim loga ove misteriozne organizacije, nalazi se poziv stanovnicima Belfasta da odbrane svoju naciju i da pruže otpor islamizaciji.

Takođe, orgnizacija navodi da su njeni članovi i protestanti i katolici, ali se i flajeru i na zvaničnoj internet strani mogu pronaći samo tekstovi i video materijal o engleskom poreklu, Englezima žrtvama napada radikalnih islamista, kao i priče o poreklu Engleza i njihovim DNK korenima, ali je i na flajeru i na sajtu naveden telefonski broj registrovan u Belfastu.

Kurir.rs/BBC

Foto: Printscreesn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track