NAMERNO UNIŠTILI DOKAZE? Britanci kremirali uginule kućne ljubimce bivšeg špijuna Skripalja pre nego što ih je iko pregledao
Foto: Facebook

NOVA MISTERIJA

NAMERNO UNIŠTILI DOKAZE? Britanci kremirali uginule kućne ljubimce bivšeg špijuna Skripalja pre nego što ih je iko pregledao

Planeta -

Dva morska praseta i mačka bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja, koji je 4. marta sa ćerkom Julijom otrovan nervnim agensom u Solzberiju u Britaniji, uginula su nedugo posle tog incidenta, a sve životinje su kremirane.

Dva morska praseta su uginula u Skripaljevoj kući ubrzo posle trovanja,

navodno od dehidracije, a mačka je bila u tako teškom stanju da je uspavana. Svi ljubimci su kremirani i sad ne može da se utvrdi da li su i oni bili otrovani, što bi značilo da se trovanje dogodilo u kući.

Policija je zapečatila kuću Skripaljevih odmah pošto su njih dvoje pronađeni onesvešćeni.

"Kad je veterinaru dozvoljeno da uđe, dva morska praseta su, nažalost, već bila mrtva. Mačka je nađena u teškom stanju i veterinar je odlučio da joj okonča muke i uspava je", navodi se u saopštenju britanskog Odeljenja za životnu sredinu, hranu i ruralne poslove.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova pitala je danas zašto su britanski zvaničnici kremirali kućne ljubimce Skripaljevih kad su oni bili važni dokazi.

"Konačno, pričamo o živim bićima, a ako je otrov upotrebljen u kući, i oni su morali da budu otrovani", napisala je ona.

Društvene mreže preplavljene su istim pitanjima sa svih krajeva sveta.

"Hvala nesposobnoj policiji na tome što su spalili tela kućnih ljubimaca, šta li kriju?"

"Nastavlja da se razotkriva čista nesposobnost britanske vlade i njenih službi u slučaju Skripalj. Pitam se šta će sad slagati da se izvuku iz ove laži", navodi drugi korisnik Tvitera.

"To što Boris Džonson laže je toliko uobičajeno da nema komentara. Ali da su morski prasići Skripaljevih umrli od žeđi i da je mačka toliko bila izgladnela da bi preživela pošto su vlasti zatvorile kuću? Zbog takvih stvari pada vlada", komentariše treći.

"Zašto neko nije pregledao životinje ranije da utvrdi da li su i one bile izložene agensu ili ne? Sad su, eto odjednom, mrtve", navodi se u jednom komentaru, i tako dalje.

Pre ovog novog otkrića, britanski Forin ofis i njegov šef, Boris Džonson, uhvaćeni su u laži da je nervni agens novičok, kojim su navodno otrovani Skripaljevi, proizveden u Rusiji. Istraga je dokazala da nije.

Kurir.rs/CNN

Foto: Facebook/Yulia Skripal

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) "HARADINAJ JE NEOSUĐENI TERORISTA KOJI BI DA PONOVI ZLOČIN!" Bezbednost Srba na KiM ponovo ugrožena?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track