Najnovije vesti

(VIDEO) STIGAO ANANAS EKSPRES: Velika oluja pogodila Kaliforniju, meštani se spremaju za poplave, a svi pogledi su uprti u branu!
Foto: AP

ODLOŽENI MNOGI LETOVI

(VIDEO) STIGAO ANANAS EKSPRES: Velika oluja pogodila Kaliforniju, meštani se spremaju za poplave, a svi pogledi su uprti u branu!

Planeta

Jaka oluja, poznata pod nazivom "Ananas ekspres", pogodila je sever Kalifornije i donela obilne padavine.

Nacionalni park Josemiti je zatvoren, a oluja preti da pokrene klizišta u saveznoj američkoj državi, koja je pretrpela stravične posledice požara prošle jeseni.

 

Oluja bi mogla da predstavlja i prvi test za delimično popravljeni deo najviše brane u SAD, koja se zamalo srušila prošle godine.

 

 

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da je u mnogim oblastima palo oko pet centimetara kiše u protekla 24 časa, dok je u mestu Venado u okrugu Sonoma palo skoro 12 centimetara kiše.

 

foto: AP

 

Zbog poplava su zatvoreni pojedini putevi, a na međunarodnom aerodromu u San Francisku otkazano je oko 150 letova, dok su ostali letovi odloženi za sat vremena ili više.

 

foto: AP

 

U međuvremenu, zvaničnici paze na jezero Orovil, gde bi oluja mogla da predstavlja prvi test za prelivnik brane, koji je uništen prošle godine.

Vlasti navode da će možda upotrebiti prelivnik ukoliko nivo vode dostigne 253 metara. Voda je trenutno na nivou od oko 241 metra.

 

 

Kako je ranije najavljeno, na planinama u regionu Santa Kruza moglo bi da padne i do 20 centimetara kiše za tri dana, zbog čega meterolozi upozoravaju na moguće poplave, klizišta i odrone.

 

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...