RUSI ZAHTEVAJU OD ENGLEZA: Smesta dokažite da je ono što radite Juliji Skripalj u skladu s njenom voljom!
Foto: Profimedia

o ćerki špijuna

RUSI ZAHTEVAJU OD ENGLEZA: Smesta dokažite da je ono što radite Juliji Skripalj u skladu s njenom voljom!

Planeta -

Ruska ambasada u Londonu zatražila je od Velike Britanije da što pre dostavi dokaze da se prema Juliji Skripalj, ćerki kontrašpijuna Sergeja Skripalja, postupa u skladu s njenom slobodnom voljom.

Ruska ambasada istovremeno je čestitala na oporavku Juliji Skripalj, koja je puštena iz bolnice u Britaniji, gde je s ocem prebačena 4. marta, nakon što su oboje otrovani nervnim agensom.

"Čestitamo Juliji na oporavku. Ipak, treba nam hitan dokaz da ono što joj se čini, čini se njenom slobodnom voljom", navela je ambasada u saopštenju.

Direktorka bolnice Kristin Blanšard prethodno je potvrdila navode britanskih medija da je Julija Skripalj (33) otpuštena iz bolnice u Solzberiju, ali nije precizirala kada je izašla, dok je Bi-Bi-Si ranije danas naveo da je ona puštena kasno sinoć.

foto: AP / Ben Mitchell/PA

Ona je napomenula da to nije kraj lečenja Julije Skripalj. Direktorka bolnice je navela i da Sergej Skripalj napreduje u oporavku i ponovila da on više nije u kritičnom stanju.

Bi-Bi-Si je prethodno naveo da je Julija Skripalj puštena iz bolnice u ponedeljak kasno uveče i odvedena na "bezbednu" lokaciju.

Lekari su u petak saopštili da se i Julija i njen 66-godišnji otac osećaju mnogo bolje, a Julija je prošle nedelje izjavila da joj se iz dana u dan snaga sve više vraća, podseća britanska agencija.

Ruska agencija RIA Novosti navela je da je Julija zatražila politički azil u Britaniji.

Britanija je optužila rusku vladu da je organizovala napad na Skripalje vojnim nervnim agensom, dok Moskva negira bilo kakvu umešanost u incident, koji je doveo do zategnutosti u odnosima Rusije sa Zapadom.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track