AMERIČKI MINISTAR ODBRANE ŠOKIRAO: Matis otkrio nove činjenice  o navodnom hemijskom napadu u Siriji
Foto: EPA

spušta loptu

AMERIČKI MINISTAR ODBRANE ŠOKIRAO: Matis otkrio nove činjenice o navodnom hemijskom napadu u Siriji

Planeta -

SAD još uvek analizira obaveštajne podatke o prošlonedeljnom Hemijskom napadu u Siriji, rekao je američki ministar odbrane Džim Matis, govoreći opreznijim tonom nekoliko sati nakon što je predsednik Donald Tramp zapretio raketnim napadima

Upitan ima li dovoljno dokaza protiv snaga sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, Matis je rekao: “Još uvek analiziramo obaveštajne podatke, mi i naši ostali saveznici. Još radimo na tome”.

Pojedinosti nije iznosio.

Matis je takođe ponovio da je američka vojska spremna za vojnu opciju ako to bude potrebno i ako tako odluči predsjednik Tramp.

Nekoliko sati nakon što je Tramp tvitovao da će rakete “padati” po Siriji, Pentagon je objavio da neće komentarisati buduće vojne operacije.

"Ministarstvo odbrane ne komentira moguće buduće vojne akcije. Za komentar predsednikovog tvita obratite se Beloj kući”, rekao je portparol Pentagona Erik Pahon.

“Kao što je predsednik rekao 8. aprila, hemijski napad sirijskog režima na nedužne civile u Dumi 7. marta bio je strašan i zahteva trenutni odgovor međunarodne zajednice”, dodao je on.

Kurir.rs/Net.hr

Foto:EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track