ISPOVEST ŽENE KOJA JE PREŽIVELA UDAR U SIRIJI: Američke rakete nas neće odvojiti od Asada
Foto: Printscreen

drama

ISPOVEST ŽENE KOJA JE PREŽIVELA UDAR U SIRIJI: Američke rakete nas neće odvojiti od Asada

Planeta -

Sirijka je u par rečenica objasnila zašto napadi SAD nisu delotvorni.

Sa Amirom Džaber, 46-godišnjom stanovnicom Homsa, grada u kome je napadnuto navodno hemijsko postrojenje je u razgovoru za britanski Gardian rekla da je spremna da umre za svoju zemlju.

"Spavali smo kada nas je probudio strašan zvuk eksplozija. Bilo je to prestrašno, pogotovo za decu. Tramp je mentalno bolestan i neće nas uplašiti sa svojim raketama. Ja sam imala dva sina, jedan od njih je bio mučen dok se borio sa sirijskom vojskom da Siriju oslobodi od kriminalaca i terorista. Umro je. Drugi je policajac i još uvijek služi svojoj zemlji. Pobedićemo, dok god je naš predsednik Bašar Al-Asad", kaže ova žena.

"Ne može nam se dogoditi ništa gore nego što nam se već dogodilo. Neka učine šta žele. Radije ćemo slaviti nego tugovati. Tramp pokušava da zataška neuspeh jer nije dokazao da je sirijska vojska koristila hemijsko oružje. Da je sirijska vojska htela da upotrebi hemijsko oružje ne bi se toliko godina borila već bi ga ranije upotrebila. Amerika i saveznici lažu samo da bi napali Siriju. Ali nikad neće oslabiti ljubav prema našoj zemlji", ispričala je za Gardian Amira Džaber.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track