RUSIJA UPOZORILA AMERIKU NA CRVENE LINIJE U SIRIJI: Da su ih prešli, uzvratili bismo žestoko!
Foto: Profimedia

LAVROV OTKRIO

RUSIJA UPOZORILA AMERIKU NA CRVENE LINIJE U SIRIJI: Da su ih prešli, uzvratili bismo žestoko!

Planeta -

Rusija i koalicija na čelu sa SAD imale su kontakte na nivou vojnih resora, nedugo pre američkog raketnih napada na Siriju. Tom prilikom, Moskva je upozorila po kojim rejonima će napadi biti "crvena linija za Moskvu", kazao je Lavrov.

"Pre nego što su materijalizovani planovi izvođenja napada zapadne trojke načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov je jasno rekao da ako neke akcije takozvane koalicije nanesu štetu ruskim vojnicima, oštro i jasno ćemo odgovoriti. Pritom, smatraćemo zakonitim metama ne samo rakete, već i sisteme iz kojih su one ispaljene. To je bilo rečeno jasno i nedvosmisleno", istakao je Lavrov.

"Nakon toga su održani kontakti na nivou vojnog rukovodstva, na nivou generala, imeđu naših predstavnika i komande američke koalicije. Oni su bili obavešteni gde su naše ’crvene linije‘, uključujući i na ’zemlji‘, geografski. U svakom slučaju, rezultati su pokazali da oni nisu prešli ’crvenu liniju‘", naglasio je ruski ministar.

Ruska vojska je predstavila dokaze da je sirijski PVO oborio deo raketa koje su ispalile SAD, Velika Britanija i Francuska.

Kurir.rs/ Tanjug/ Sputnjik Srbija

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track