(VIDEO) RUSIJA IMA NOVE DOKAZE: Pronađena laboratorija terorista i opasan heksamin
Foto: Youtube/Printscreen

ODGOVOR ZAPADU

(VIDEO) RUSIJA IMA NOVE DOKAZE: Pronađena laboratorija terorista i opasan heksamin

Planeta -

Ruska vojska je pronašla još jedan dokaz da teroristi Džaiš al Islama u Siriji proizvode otrovne supstance što je zapadnim silama poslužilo kao povod za napad na tu zemlju.

"Tokom pretrage hemijske laboratorije pronađen je heksamin, što je još jedan dokaz da militanti proizvode hemijsko oružje", rekao je Aleksander Rodionov, stručnjak Jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu.

On objašnjava da se ova supstanca koristi za pravljenje eksploziva.Rusko ministarstvo spoljnih poslova juče je saopštilo da su hlorin iz Nemačke i dimne granate proizvedene u britanskom Solzberiju pronađene u oslobođenim teritorijama u Istočnoj Guti.

Ranije, ruska vojska je saopštila da su u sirijskom gradu Dumi pronašli skladište supstanci neophodnih za proizvodnju hemijskog oružja, preneo je televizijski kanal Zvezda.

"Pronađene supstance, kao što su tiodihlikol, dijetanolamin, neophodne su za dobijanje sumporastog i azotastog iperita. U skladištu je pronađen i balon s hlorom, isti kao onaj koji su teroristi koristili za režiranje visokotiražne lažne priče“, navedeno je u saopštenju.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track