TRAMPOV IZBORNI ŠTAB: Optužbe demokrata o ruskoj zaveri bezvredne
Foto: AP / Susan Walsh

otvoreno

TRAMPOV IZBORNI ŠTAB: Optužbe demokrata o ruskoj zaveri bezvredne

Planeta -

Štab predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa nazvao je "potpuno bezvrednom" danas pokrenutu tužbu Demokratske partije u kojoj se Trampova kampanja zajedno sa Vikiliksom i Rusijom optužuje za zaveru sa ciljem uticaja na ishod američkih predsedničkih izbora 2016. godine, prenosi Rojters.

Navodi se da je u saopštenju "Donald Džej Tramp za predsednika" izneta i ocena da će tužba demokrata "biti odbačena u dogledno vreme".

"Ova lakomislena tužba poslednji je pokušaj potkrepljivanja neosnovanih optužbi o dosluhu sa Rusijom koji izvodi skoro bankrotirana Demokratska partija i dalje pokušavajući da se suprotstavi volji naroda (iskazanoj) na predsedničkim izborima 2016", piše u saopštenju.

Demokratski nacionalni komitet podneo je tužbu protiv izbornog štaba koji je vodio kampanju predsednika Trampa, ali i protiv njegovog sina, Donalda Trampa Juniora, zeta Džereda Kušnera, Ruske Federacije i Vikiliksa, jer tvrde da su planirali da pomognu Trampu da pobedi na predsedničkim izborima 2016. godine.

Demokrate su tužbu podnele u federalnom sudu na Menhetnu i traže odštetu čiji iznos nije naveden, kao i izdavanje naloga kojim bi se sprečilo novo hakovanje kompjuterskih sistema Demokratskog nacionalnog komiteta, preneo je AP.

U tužbi se navodi da su Tramp i njegovi saradnici sarađivali s predstavnicima vlasti u Rusiji, odnosno omogućili "zaveru između Trampa i Rusije", a na štetu demokratskog kandidata Hilari Klinton.

S druge strane, Rusija je izvela "drski napad na američku demokratiju" počev od sajber napada na kompjutere demokrata, uvereni su u Demokratskom nacionalnom komitetu.

Tramp je u više navrata negirao da je njegov tim bio "u dosluhu s predstavnicima ruske vlade".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track