KINA ODUŠEVLJENA: Čestitke Kimu i Munu na istorijskom koraku ka miru! POSLE SVIH MUKA, I DALJE POSTOJI BRATSKO PRIJATELJSTVO!
Foto: EPA

OGROMAN USPEH!

KINA ODUŠEVLJENA: Čestitke Kimu i Munu na istorijskom koraku ka miru! POSLE SVIH MUKA, I DALJE POSTOJI BRATSKO PRIJATELJSTVO!

Planeta -

PEKING - Kina je pozdravila samit svoje saveznice Severne Koreje sa Južnom Korejom, navodeći da aplaudira liderima dve zemlje zbog "istorijskog koraka" ka miru.

Portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing izjavila je u obraćanju novinarima da će na današnjem sastanku severnokorejskog lidera Kim Džong-una i predsednika Južne Koreje Mun Džae-ina biti postignut "pozitivan razultat".

foto: Printscreen YouTube/CGTN

Hua Čunjing: Kim i Mun će postići pozitivan rezultat

"Posle svih muka, i dalje postoji bratsko prijateljstvo; uz osmeh, hajde da zaboravimo na dug zahvalnosti i osvete", citirala je Hua poznatog kineskog pisca Lu Suna. Ona je dodala da Kina sa radošću očekuje da ovaj samit prihvati kao priliku za dalje korake na "novom putovanju ka dugoročnom miru i stabilnosti na (Korejskom) poluostrvu".

Bela kuća je saopštila da polaže nade u to da će lideri dveju Koreja na današnjem samitu ostvariti napredak u postizanju mira i prosperiteta. Iz kabineta predsednika SAD Donalda Trampa saopšteno je da Bela kuća sa radošću očekuje nastavak razgovora sa Južnom Korejom u okviru priprema planiranog susreta Trampa sa liderom Severne Koreje Kimom narednih nedelja.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track