KOMI OPET UDARIO NA TRAMPA: Izveštaj republikanaca o vezama Rusije i izbornog štaba predsednika SAD za njega je -politizovan
Foto: EPA

ne odustaje

KOMI OPET UDARIO NA TRAMPA: Izveštaj republikanaca o vezama Rusije i izbornog štaba predsednika SAD za njega je -politizovan

Planeta -

Bivši direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi je danas ocenio da je "politički dokument" izveštaj Odbora Predstavničkog doma Kongresa SAD za obaveštajna pitanja u kojem se tvrdi da nije bilo dosluha Rusije i predizbornog štaba Donalda Trampa 2016. godine.

Taj izveštaj su u petak predstavili poslanici vladajuće, Republikanske stranke.

Komi je kazao za En-Bi-Si (NBC) da njegovo shvatanje činjenica dok ga Tramp maja prošle godine nije smenio s mesta direktora FBI, nije u skladu s Trampovom tvrdnjom da nema dokaza o dosluhu njegovih sradnika s Rusima, niti s predsednikovom ocenom da je istraga ruskog mešanja u američke izbore "podvala".

Komi je rekao da najveću težinu ima istraga ruskog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. godine koju vodi specijalni savetnik Robert Muler.

Bivši direktor FBI je ocenio da je rad Odbora za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma Kongresa SAD politizovan. Predsednika tog odbora Devina Nunjesa kritikuju da je previše blizak Beloj kući.

Kurir.rs/Beta-AP

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track