SLATKA AUKCIJA: Prodaju parčiće svadbenih torti sa kraljevskih venčanja!
Foto: Printscreen Facebook

cena sitnica

SLATKA AUKCIJA: Prodaju parčiće svadbenih torti sa kraljevskih venčanja!

Planeta -

Povodom venčanja princa Harija i Megan Markl, u javnosti raste interesovanje za svim kraljevskim stvarima, pa će tako na aukciji koja se održava sledećeg meseca biti ponuđeno pet parčića torti sa kraljevskih venčanja koji su stari decenijama.

Na aukciji će biti ponuđeno i parče torte sa venčanja princa Čarlsa i princeze Dajane kao i sa venčanja princa Vilijama i vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton.

Očekuje se da će na aukciji u Las Vegasu 23. juna, pet parčića torti pojedinačno dostići cene od nekoliko stotina, pa čak i hiljadu dolara, navela je aukcijska kuća Džulijens Aukšns, a izvršni direktor te kuće Daren Džulijen je naglasio da "Ona nisu jestiva".

Parče sa venčanja Čarlsa i Dajane, koje će biti prezentovano u beloj kutiji sa "CD-om Bakingemska palata 29. jula 1981" (kada je venčanje održano) sa srebrnim natpisom na papirnom omotu, procenjuje se da će dostići cenu između 800 i 1.200 dolara.

"Njih su doneli ljudi koji su bili na venčanju, a čuvali su ih u frižideru sve vreme", rekao je Džulijen i dodao da parčići nisu čuvani pomoću nekih drugih sredstava.

Voćna torta sa venčanja princa Vilijama i Kejt Midlton iz 2011. biće predstavljena zajedno sa čestitkom na kojoj piše "Sve najbolje od NjKV princa od Velsa i vojvotkinje od Kornvola."

Očekuje se da će to parče dostići cenu između 600 i 800 dolara, a kako agencija navodi, ova aukcijska kuća je 2014. godine prodala parče torte sa venčanja Vilijama i Kejt za 7.500 dolara.

Među ostalim biće i parče sa venčanja princa Čarlsa i Kamile Parker iz 2005. kao i sa venčanja princa Endrua i Sare Ferguson iz 1986, za koja se očekuje da pojedinačno dostignu cene između 600-800 dolara.

Parče torte sa venčanja princeze Ane i njenog prvog supruga Marka Filipsa iz 1973. godine, ocekuje se da će koštati između 300 i 500 dolara.

"Teško je baciti nešto što vam je dala kraljevska porodica", kazao je Džulijen.

Na venčanje princa Harija i Megan Markl koje će biti održano 19. maja, pozvano je više od 600 ljudi, a na svečani prijem je pozvano još njih 200, podseća agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track