(VIDEO) MONSTRUM KOJI JE UBIO  NOVINARKU PONOVO ŠOKIRA: Nije zadovoljan doživotnom robijom, evo šta je tražio od suda!
Foto: Printskrin/Facebook

sramota

(VIDEO) MONSTRUM KOJI JE UBIO NOVINARKU PONOVO ŠOKIRA: Nije zadovoljan doživotnom robijom, evo šta je tražio od suda!

Planeta -

Danski pronalazač Peter Madsen, koji je prošle nedelje dobio kaznu doživotnog zatvora zbog jezivog ubistva švedske novinarke u svojoj podmornici, podneo je zahtev za smanjenje kazne, objavile su danas danske vlasti.

Njegov advokat Betina Hald Engmark kasnije je rekla da 47-godišnji Madsen i dalje tvrdi da nije ubio slobodnu novinarku Kim Val. Njegov zahtev pokazuje da je Madsen "prihvatio da ga je kopenhaški gradski sud proglasio krivim i da sad mora živeti s tim", otkrila je ona za javnu televiziju DR. "Odlučio je da više neće da se bori, nema snage za to", dodala je ona. Doživotna kazna u Danskoj traje u proseku 15 godina, ali okrivljeni može zatražiti da bude pušten nakon služenja 12 godina kazne.

Madsen je na suđenju priznao da je u avgustu raskomadao i bacio telo novinarke u more, ali je odbacio tvrdnje da je ubio, tvrdeći da se nesrećnim slučajem ugušila. Prvo je rekao da je umrla nakon što su je pogodila vrata podmornice, no kasnije je govorio da je umrla od gušenja. Tužioci su smatrali da je sve isplanirao unapred jer je testeru, nož, plastični kanap i tegove poneo sa sobom na podmornicu, pisao je AFP. Bili su uvereni i da je gledao fetišističke filmove u kojima su žene zlostavljane, dekapitirane i žive spaljene jer su istražitelji takve filmove pronašli u njegovom računaru. Tvrdio je da nisu njegovi.

Tridesetogodišnja Val, koja je pisala članak o Madsenu, poslednji put je viđena 10. avgusta uveče na njegovoj amaterskoj podmornici, pri njenom izlasku iz kopenhaške luke. Njen torzo bez glave i drugi delovi tela kasnije su pronađeni u zaljevu Koge u blizini danske prestolnice. Madsen je pokušao da ih ispod površine zadrži čeličnim cevima. Kurir.rs/Index.hr

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track