NOVI NOSAČ AVIONA ZA NOVOG PREDSEDNIKA: Ruski superbrod će zaploviti tokom mandata Vladimira Putina, a moći će da ide gde protivnici neće moći da ga slede (VIDEO)
Foto: YT Ruptly

do 2025. godine

NOVI NOSAČ AVIONA ZA NOVOG PREDSEDNIKA: Ruski superbrod će zaploviti tokom mandata Vladimira Putina, a moći će da ide gde protivnici neće moći da ga slede (VIDEO)

Planeta -

Brod može da deluje na niskim temperaturama, pre svega u oblasti Arktika

Ruski unapređeni nosač aviona "Štorm“ mogao bi da promeni odnos snaga na moru istovremeno u tri regiona. Prema rečima eksperata, u Sredozemnom moru, u kojem je Rusija već znatno pojačala svoje prisustvo, ova krstarica bi bila korisna za garantovanje bezbednosti Damasku, najvažnijem savezniku Moskve u toj oblasti.

Ona bi mogla posluži i kao simbol podrške zemljama Persijskog zaliva, s kojima Rusija takođe uspostavlja vojno-političke veze. Ovaj brod, takođe, može da deluje na niskim temperaturama, pre svega u oblasti Arktika. Američki nosači aviona nisu predviđeni za operacije u takvim klimatskim uslovima, a pojava „Štorma“ omogućiće Rusiji da stekne odlučujuću prednost u ovoj oblasti, veoma bogatoj prirodnim resursima. Ruski nosač aviona može dobro da dođe Rusiji i u Azijsko-pacifičkom regionu i da promeni odnos snaga na štetu zapadnih zemalja i Japana. Projekt "Štorm“ prvi put je široj publici predstavljen na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija 2015“. Prošle godine je zamenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov saopštio da je planirano da ovaj nosač aviona uđe u sastav Vojno-mornaričke flote Rusije do 2025. godine.

Kurir.rs/Glas Moskve

Foto: YT Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) PROCUREO SNIMAK NAJNOVIJEG RUSKOG LOVCA: Ovo je moćni suhoj pete generacije Su-57!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track